Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.
Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma tomusokerin kanssa. Lisää rouhe ja mascarpone. Sekoita tasaiseksi. Puserra liivatteista vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan maitoon. Lisää liuos täytteeseen sekoittaen. Anna täytteen jähmettyä jonkin aikaa.
Puolita torttupohja. Levitä täyte toiselle pohjalle, nosta päälle toinen pohja. Peitä kakku kelmulla ja pane päälle leikkuulauta. Anna jähmettyä viileässä.
Ota levystä joko korkealla sydänmuotilla leivoksia tai leikkaa levy neliöiksi. Koristele Marianne-rouheella ja halutessasi vadelmilla.
Vinkki: Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, kuumenna niitä mikrossa muutaman minuutin ajan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
538
2251
31,0 g
19,6 g
49,0 g
35,7 g
1,6 g
14,0 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
30 g Marianne-rouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli