
Lohinyytit grillissä
Ainekset
Kastike
Lisäksi
Valmistus
Kuivaa lohen pinta talouspaperilla. Leikkaa lohi neljäksi viipaleeksi. Tee jokaisen viipaleen keskelle pitkittäinen viilto nahkaan saakka siten, että nahka jää ehjäksi ja palassa on kaksi viipaletta kiinni toisissaan. Käännä palat auki perhosen muotoon. Ripottele suola ja pippuri pinnalle.
Taittele leivinpaperia pituussuunasta alkaen kaksin kerroin molemmin puolin haitarimaiseksi noin 2 senttimetriä kerrallaan. Avaa kokoon taitettu leivinpaperi ja muotoile se veneeksi kääntämällä päädyt tiukasti kiinni. Toista sama kaikille arkeille.
Huuhtele parsakaalit ja leikkaa 2–3 osaan. Huuhtele, kuivaa ja viipaloi sienet. Asettele kasvikset veneeseen. Valuta öljy ja ripottele suola pinnalle. Asettele lohimedaljongit kasvisten päälle.
Valmista kastike. Kuori ja raasta valkosipulit. Sekoita kastikkeen ainekset. Sivele kalat kastikkeella. Paista 225-asteisessa uunissa tai grillaa epäsuoralla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kala ja kasvikset ovat kypsiä. Viimeistele puristamalla päälle limenmehua.
Vinkki: Kääri leivinpaperinyytit folion sisään, jos grillaat avotulen päällä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
565
2364
45,3 g
6,5 g
5,8 g
5,5 g
2,0 g
33,5 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria rouhittuna,
2 kpl valkosipulinkynttä,
4 leivinpaperiarkkia,
1 kpl lime.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli