Lohinyytit grillissä
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lohi ja kasvikset valmistuvat helposti grillissä tai uunissa, kun käärit ne nyyttiin. Maukas makean sinappinen kastike maustaa lohen herkulliseksi.
| 600 g | lohifileetä (ruodotonta) |
| 3/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 200 g | (1 ps) varsiparsakaalia (bimi) |
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | kokojyväsinappia |
| 1 rkl | hunajaa |
| Lisäksi | |
| 4 leivinpaperiarkkia | |
| lime | |
- 1.
Kuivaa lohen pinta talouspaperilla. Leikkaa lohi neljäksi viipaleeksi. Tee jokaisen viipaleen keskelle pitkittäinen viilto nahkaan saakka siten, että nahka jää ehjäksi ja palassa on kaksi viipaletta kiinni toisissaan. Käännä palat auki perhosen muotoon. Ripottele suola ja pippuri pinnalle.
- 2.
Taittele leivinpaperia pituussuunasta alkaen kaksin kerroin molemmin puolin haitarimaiseksi noin 2 senttimetriä kerrallaan. Avaa kokoon taitettu leivinpaperi ja muotoile se veneeksi kääntämällä päädyt tiukasti kiinni. Toista sama kaikille arkeille.
- 3.
Huuhtele parsakaalit ja leikkaa 2–3 osaan. Huuhtele, kuivaa ja viipaloi sienet. Asettele kasvikset veneeseen. Valuta öljy ja ripottele suola pinnalle. Asettele lohimedaljongit kasvisten päälle.
- 4.
Valmista kastike. Kuori ja raasta valkosipulit. Sekoita kastikkeen ainekset. Sivele kalat kastikkeella. Paista 225-asteisessa uunissa tai grillaa epäsuoralla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kala ja kasvikset ovat kypsiä. Viimeistele puristamalla päälle limenmehua.
Lohinyytit grillissä
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Lohi ja kasvikset valmistuvat helposti grillissä tai uunissa, kun käärit ne nyyttiin. Maukas makean sinappinen kastike maustaa lohen herkulliseksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | lohifileetä (ruodotonta) |
| 3/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 200 g | (1 ps) varsiparsakaalia (bimi) |
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
Kastike | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | kokojyväsinappia |
| 1 rkl | hunajaa |
Lisäksi | |
| 4 leivinpaperiarkkia | |
| lime | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuivaa lohen pinta talouspaperilla. Leikkaa lohi neljäksi viipaleeksi. Tee jokaisen viipaleen keskelle pitkittäinen viilto nahkaan saakka siten, että nahka jää ehjäksi ja palassa on kaksi viipaletta kiinni toisissaan. Käännä palat auki perhosen muotoon. Ripottele suola ja pippuri pinnalle.
Määrä Ainesosa 600 g lohifileetä (ruodotonta) 3/4 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 2
Taittele leivinpaperia pituussuunasta alkaen kaksin kerroin molemmin puolin haitarimaiseksi noin 2 senttimetriä kerrallaan. Avaa kokoon taitettu leivinpaperi ja muotoile se veneeksi kääntämällä päädyt tiukasti kiinni. Toista sama kaikille arkeille.
Määrä Ainesosa 4 leivinpaperiarkkia - 3
Huuhtele parsakaalit ja leikkaa 2–3 osaan. Huuhtele, kuivaa ja viipaloi sienet. Asettele kasvikset veneeseen. Valuta öljy ja ripottele suola pinnalle. Asettele lohimedaljongit kasvisten päälle.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) varsiparsakaalia (bimi) 200 g (1 rs) herkkusieniä 4 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa - 4
Valmista kastike. Kuori ja raasta valkosipulit. Sekoita kastikkeen ainekset. Sivele kalat kastikkeella. Paista 225-asteisessa uunissa tai grillaa epäsuoralla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kala ja kasvikset ovat kypsiä. Viimeistele puristamalla päälle limenmehua.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl kokojyväsinappia 1 rkl hunajaa
Vinkki: Kääri leivinpaperinyytit folion sisään, jos grillaat avotulen päällä.
Ravintosisältö
565
Energiaa kcal
2364
Energiaa kj
45,3 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
33,5 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
565
Energiaa kcal
2364
Energiaa kj
45,3 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
33,5 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, 2 kpl valkosipulinkynttä, 4 leivinpaperiarkkia, 1 kpl lime.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























