Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rosollin uudet muodot – katso 4 uutta tapaa tehdä ja maustaa rosolli

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 7.12.2022
|
Muokattu: 7.12.2022
Rosolli on joulupöydän perinneherkku. Kokeile tänä vuonna tehdä perinteisen rosollin lisäksi myös uusi versio rosollista – maistuisiko vaalea, paahdettu tai pikkelöity rosolli, vai kokeilisitko kaunista rosolligalettea?

Pikkelöity rosolli

Joulumausteinen pikkelöity rosolli valmistetaan perinteisen rosollin tapaan, mutta upotetaan mausteiseen pikkelöintiliemeen useaksi tunniksi ennen tarjoilua. Pikkelöinti syventää rosollin makua ja maustaa sen ihanan kaneliseksi. Tee pikkelöidyn rosollin pariksi lempeän hunajainen vuohenjuustovaahto.

Vaalea rosolli

Pue rosolli tänä jouluna vaaleaan! Vaalea rosolli on yhtä helppo ja nopea valmistaa kuin joulunpunainen esikuvansakin. Lantusta, persimonista ja omenasta valmistettu versio on ihanan makea ja raikas vaihtoehto perinteiselle rosollille. Vaalean rosollin maustaa kirpsakka punasipulivinegretti ja tuore rosmariini.

Paahdettu rosolli

Joulun suosikkisalaatti maistuu mainiolta myös paahdettuna versiona. Rosollin juurekset saavat täyteläisemmän maun, kun paahdat ne ensin uunissa. Viimeistele värikäs uunirosolli vegaanisella punajuurikastikkeella, joka valmistuu helposti kaurafraichesta, omenaviinietikasta ja paahdetuista punajuurikuutioista.

Rosolligalette

Rosollista tutut maut sopivat erinomaisesti myös helppoon piirakkaan. Oikaise leivonnassa ja tee jouluisen galeten pohja valmiista piirakkataikinasta. Täytä maustetulla ranskankermalla ja perunoilla, porkkanoilla, punajuurilla ja keltajuurilla, niin saat piirakasta upean värisen ja näyttävän tarjottavan joulupöytään tai pikkujouluihin.

Katso myös perinteisen rosollin ja muiden joulusalaattien ohjeet

Katso lisää joulureseptejä