Joulumausteinen pikkelöity rosolli valmistetaan perinteisen rosollin tapaan, mutta upotetaan mausteiseen pikkelöintiliemeen useaksi tunniksi ennen tarjoilua. Pikkelöinti syventää rosollin makua ja maustaa sen ihanan kaneliseksi. Tee pikkelöidyn rosollin pariksi lempeän hunajainen vuohenjuustovaahto.

Rosollin uudet muodot – katso 4 uutta tapaa tehdä ja maustaa rosolli
Pikkelöity rosolli
Vaalea rosolli
Pue rosolli tänä jouluna vaaleaan! Vaalea rosolli on yhtä helppo ja nopea valmistaa kuin joulunpunainen esikuvansakin. Lantusta, persimonista ja omenasta valmistettu versio on ihanan makea ja raikas vaihtoehto perinteiselle rosollille. Vaalean rosollin maustaa kirpsakka punasipulivinegretti ja tuore rosmariini.
Paahdettu rosolli
Joulun suosikkisalaatti maistuu mainiolta myös paahdettuna versiona. Rosollin juurekset saavat täyteläisemmän maun, kun paahdat ne ensin uunissa. Viimeistele värikäs uunirosolli vegaanisella punajuurikastikkeella, joka valmistuu helposti kaurafraichesta, omenaviinietikasta ja paahdetuista punajuurikuutioista.
Rosolligalette
Rosollista tutut maut sopivat erinomaisesti myös helppoon piirakkaan. Oikaise leivonnassa ja tee jouluisen galeten pohja valmiista piirakkataikinasta. Täytä maustetulla ranskankermalla ja perunoilla, porkkanoilla, punajuurilla ja keltajuurilla, niin saat piirakasta upean värisen ja näyttävän tarjottavan joulupöytään tai pikkujouluihin.