Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tee helppo ja nopea juhlakakku kääretorttulevystä – Kokoa kakku vuokaan tai lautaselle

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.5.2023
|
Muokattu: 11.5.2023
Idea juhlien helpoimpaan kakkuun tulee tässä: paista pellillä iso kakkulevy, jaa jäähtynyt pohja osiin ja kasaa täytteen kanssa kakuksi. Kun kokoat kakun vuokaan, rouheakaan kädenjälki ei haittaa.

Nopea ja rento juhlakakku valmistuu näppärästi pellillä paistettavasta matalasta kakkulevystä. Voit koota kakun tarjoiluvadille tai vuokaan.

Kääretortusta tutun, pellillä paistettavan pohjan kypsyminen vie yleensä alle kymmenen minuuttia, paksumpi pohja tarvitsee aikaa hieman enemmän. Anna pohjan jäähtyä hyvin, ja tee sillä välin haluamasi täyte.

Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen, kolmeen tai jopa neljään yhtä suureen osaan. Mitä useampi pala, sitä korkeampi kakku. Aseta pohjapala haluamaasi astiaan ja kostuta pohjaa hieman mehulla tai vaikkapa vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kostuttaminen ei ole välttämätöntä silloin, jos täyte on kosteaa. Kokoa kakku laittamalla astiaan vuorotellen pohjapaloja ja täytettä.

Kakun päällimmäinen kerros voi olla täytekerros tai kakkulevykerros. Jos päällimmäinen kerros on täytettä, lisää vain sen pinnalle koristeita. Tai voit perinteiseen tapaan jättää päällimmäiseksi kakkulevyn, ja koristella pinnan esimerkiksi kermavaahdolla ja marjoilla.

Helpoimmalla pääsee, kun valmistaa kakun vuokaan. Saat myös näppärästi vietyä sen rentoihin juhliin vaikka tuliaisena. Ja rouheakaan kädenjälki ei haittaa, sillä kakusta näkyy ulospäin vain pintakerros.

Jos levykakusta haluaa laakealle vadille oikein huolitellun näköisen tarjoilun, kakun voi leikata terävällä veitsellä valmiiksi annoksiksi. Pienet leivokset kohottavat juhlamieltä taatusti.

Lue lisää

Lisää aiheesta