Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Trendimakuja näppärästi – 3 superhelppoa jäätelöä jouluun

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 5.12.2023
|
Muokattu: 5.12.2023
Joulun kiireitä helpottaa, kun teet juhlapöydän jälkiruoaksi superhelpon jäätelön, jonka voit valmistella hyvissä ajoin etukäteen. Valitse suosikkisi kolmesta vegaanisesta trendimausta tai tee vaikka kaikki, sillä jäätelöbuffa on taatusti joulun jälkiruokien suosikki!

Itse tehty jäätelö on aina toimiva, helppo ja monen makuun sopiva jälkiruoka. Jäätelö vaatii vain 15 minuuttia aktiivista valmistusaikaa ja pakastin hoitaa loput. Siksi se onkin oiva valinta joulunaikaan, kun tehtävää on usein paljon.

Jäätelöpohja valmistuu vain kahdesta raaka-aineesta: kasvipohjaisesta vispistä ja kondensoidusta kookosmaidosta. Kasvipohjaisten raaka-aineiden ansiosta jäätelö on vegaanista ja se sopii moneen ruokavalioon. Vaahdota kasvivispi, sekoita joukkoon kondensoitu kookosmaito ja mausta jäätelöpohja jollakin seuraavista kolmesta makuparista:

Keksi + kirsikka

Trendikkäässä keksilevite-kirsikkajäätelössä jäätelöpohja saa makeutta ja kauniin punertavan värin kirsikkahillosta. Kirsikan kaveriksi jäätelöön lisätään kanelista Biscoff-keksilevitettä herkullisiksi raidoiksi.

Rommi + rusina

Joulunaikaan jäätelön mauksi sopii erinomaisesti jäätelökioskeistakin tuttu maku rommirusina. Klassikkomaku on helppo tehdä myös kotona, sillä se syntyy yksinkertaisesti sekoittamalla rommitilkassa kiehautetut rusinat liemineen jäätelömassan sekaan yhdessä vaniljasokerin kanssa. Rommin sijaan voit käyttää myös rommiaromia.

Pipari + puolukka

Piparkakku kuuluu jouluun ja myös joulunajan jäätelöön! Murustellut vegaaniset piparkakut tuovat jäätelön joukkoon herkullisia rapeita sattumia. Jouluinen jäätelö saa raikkautta survotuista puolukoista, jotka värjäävät jäätelön herkullisen vaaleanpunaiseksi.

Varaa jäätelön tekemistä varten mielellään kannellinen kahden litran pakastusta kestävä astia tai jaa jäätelö kahteen pienempään astiaan. Pakasta jäätelöä vähintään 8 tuntia ja nosta se huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen nautiskelua.

Lisää ideoita joulun jälkiruokiin