Petri Hollmén on paitsi kokenut purjehtija, myös innokas ruoanlaittaja. Hän on keksinyt keinot siihen, miten purjeveneellä voi syödä muutakin kuin pikapuuroja ja pussinuudeleita. Esimerkiksi tuoreilla yrteillä yksinkertaisiinkin ruokiin saa reilusti aromia.
"Yrttilaatikot voi kiinnittää veneen kaiteisiin", Petri vinkkaa.
Purjehtijalle meri on kuin moottoritie, mindfulness-retriitti ja ruokakauppa samaan aikaan.
"Veneellä laitetaan sitä, mitä päivän saalis sallii, eli ensisijaisesti paljon kalaa."
Entä venekeittiön haasteet? Ne voi kääntää mahdollisuuksiksi. Esimerkiksi kuivasta leivästä syntyy herkullinen italialaistyyppinen bruschetta.
Eikä kaiken tarvitse aina olla ihan viimeisen päälle. Petrin suosikkijälkiruoassa, mustapippurimansikoissa, kermavaahto tulee valmiina painepurkista. Yllättävä makuyhdistelmä ja annoksen päälle ripotellut marenkimuru ja valkosuklaaraaste nostavat sen kuitenkin piirun verran arjen yläpuolelle.
Yllättävin keksintö taitaa kuitenkin olla Petrin veneen grilli. Se nimittäin löytyy kuskin penkin alta.
"Miten tämä voi olla edes mahdollista!", Pipsa Hurmerinta ihmettelee.
Katso Petrin koko menu ja muut veneilijän kokkausvinkit videolta!