Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kanapanzanella

Helppoa kesäruokaa puolessa tunnissa – 7 reseptiä, joilla kokkaat koko viikon

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 7.6.2021
Muokattu: 12.5.2022
Kesällä saa ottaa rennosti myös keittiössä. Kokosimme viikon ruokalistan, jonka jokainen annos vaatii korkeintaan puoli tuntia keittiössä, monet valmistuvat vartissa. Uuniakaan ei tarvita, sillä nämä ruoat kokkaat helposti pannulla, kattilassa, salaattikulhossa tai grillissä. Reseptit sopivat mainiosti myös mökkikokkailuun!

Maanantaina paahdettu perunasalaatti pekonin tai fetan kanssa

Jäikö viikonlopulta yli keitettyjä uusia perunoita? Paahda niistä maanantaina lämmin perunasalaatti. Pistä pellille perunoiden viereen myös pekonia, tai tee nopea tsatsiki ja tarjoa lämpimät perunat kreikkalaisittain tsatsikin ja fetan kanssa. Pekoni-perunasalaatin raikas makulisä on omenaviinietikassa pikapikkelöity punasipuli.

Tiistaina pikainen pasta tuoremakkarasta ja tuoreista tomaateista

Viikko jatkuu vikkelästi, kun teet tiistai-illaksi nopean makkarapastan raakamakkarasta ja tuoreista tomaateista. Siskonmakkaroiden tapaan pannulle puristetut makkarapyörykät paahtuvat sillä aikaa, kun pasta kiehuu. Yrttiöljyssä pikamarinoidut pikkutomaatit toimivat pastakastikkeena.

Keskiviikkona kevyt ja raikas kesäkurpitsakeitto

Viikon puolessa välissä pysytään virkeinä syömällä kevyesti. Vihreä kesäkurpitsakeitto saa raikkaan makunsa tuoreesta basilikasta. Ruokaisuutta keittoon tulee siemenistä tai vaikka paahdetuista kikherneistä, joita voi ropsauttaa keiton pinnalle reilulla kädellä.

Torstaina panzanella-salaatti aineksista, joita kotona sattuu olemaan

Ennen viikonloppua pidetäänkin jääkaapintyhjennyspäivä! Italialaiseen hävikkisalaattiin, panzanellaan on helppo upottaa niitä aineksia, joita jääkaapissa ja leipäpussissa sattuu olemaan. Salaatin nimi viittaa leipään, ja se kelpaa ruokaan myös vähän kuivahtaneena.

Perjantaina halloumiwrapit viikonlopun kunniaksi

Avaa viikonloppu tortilloilla. Sekoita ensin nopea jogurttikastike jääkaappiin maustumaan, paloittele sitten pieni keko kasviksia ja paista lopuksi halloumiviipaleet. Alle puoli tuntia ja koko perheen suosikkiherkku perjantai-iltaan on valmis.

Lauantaina paistettuja ahvenia ja uusia perunoita

Paistetut kalafileet ovat parasta pikaruokaa. Kun paistat kalan voin ja rypsiöljyn seoksessa, se paistuu rapeapintaiseksi, mutta jää silti sisältä meheväksi. Voista kala saa myös pähkinäistä makua. Sinapilla ja hunajalla maustetun perunasalaatin voit tarjota ahventen kanssa joko lämpimänä tai kylmänä. Viimeistele annokset reilusti tillillä ja kapriksilla.

Sunnuntaina grillataan varhaiskaalia ja possupihvejä

Grilli kuumaksi! Valmiiksi maustetut ohuet porsaan fileepihvit kypsyvät muutamassa minuutissa, eikä varhaiskaalinkaan grillaaminen vie paljon enempää aikaa. Molemmissa herkullisissa grilliruoissa maistuvat sitrukset ja chili. Kruunaa ateria tuoreista mehukkaista hedelmistä tehdyllä persikkasalsalla.

Lisää herkullisia ideoita kesäruokaan