Paahdettu pekoni-perunasalaatti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pyöräytä keitetyt perunat ja pekoni uunin kautta, niin saat vaivattomasti herkullisen paahdetun perunasalaatin. Pikkelöity punasipuli ja timjami viimeistelevät ruokaisan salaatin.
| 800 g | keitettyä varhaisperunoita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | ruukku timjamia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| Pikkelöity punasipuli | |
|---|---|
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 1/2 rkl | omenaviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
- 1.
Lohko tai puolita keitetyt perunat. Laita ne leivinpaperille pellille. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna timjami. Sekoita valkosipuli, öljy, sinappi, suola ja 2 rkl timjamia. Kääntele perunoiden joukkoon.
- 2.
Levitä pekoni toiselle leivinpaperoidulle pellille. Paista perunoita ja pekonia kiertoilmatoiminnolla 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullanruskeita ja pekoni rapeaa.
- 3.
Valmista pikkelöity sipuli. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Laita sipuli, etikka ja sokeri tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Ravistele ja anna maustua tarjoiluun saakka.
- 4.
Siirrä perunat tarjoiluastiaan. Paloittele pekoni salaattiin ja lisää sipuli. Viimeistele timjamilla ja ranskankermanokareilla.
Paahdettu pekoni-perunasalaatti
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Pyöräytä keitetyt perunat ja pekoni uunin kautta, niin saat vaivattomasti herkullisen paahdetun perunasalaatin. Pikkelöity punasipuli ja timjami viimeistelevät ruokaisan salaatin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | keitettyä varhaisperunoita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | ruukku timjamia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
Pikkelöity punasipuli | |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 1/2 rkl | omenaviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Lohko tai puolita keitetyt perunat. Laita ne leivinpaperille pellille. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna timjami. Sekoita valkosipuli, öljy, sinappi, suola ja 2 rkl timjamia. Kääntele perunoiden joukkoon.
Määrä Ainesosa 800 g keitettyä varhaisperunoita 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl ruukku timjamia 2 rkl rypsiöljyä 1 tl sinappia 1/2 tl suolaa - 2
Levitä pekoni toiselle leivinpaperoidulle pellille. Paista perunoita ja pekonia kiertoilmatoiminnolla 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullanruskeita ja pekoni rapeaa.
Määrä Ainesosa 170 g (1 pkt) pekonia - 3
Valmista pikkelöity sipuli. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Laita sipuli, etikka ja sokeri tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Ravistele ja anna maustua tarjoiluun saakka.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni punasipuli 1 1/2 rkl omenaviinietikkaa 2 tl sokeria - 4
Siirrä perunat tarjoiluastiaan. Paloittele pekoni salaattiin ja lisää sipuli. Viimeistele timjamilla ja ranskankermanokareilla.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä edelliseltä aterialta jääneitä perunoita.
Ravintosisältö
446
Energiaa kcal
1868
Energiaa kj
27,5 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,8 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
446
Energiaa kcal
1868
Energiaa kj
27,5 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,8 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























