Vehnänoras on itänyttä vehnää. Kun siemen itää, sen ravintoaineiden määrä kasvaa. Vehnänoras sisältää mineraaleja, vitamiineja, aminohappoja, lehtivihreää ja elimistölle hyödyllisiä entsyymejä.
Vehnänoraasta saa helposti lisäboostia vihersmoothieihin ja itsepuristettuihin mehuihin. Vehnänoras kuuluukin monen elävää ravintoa syövän tai muuten terveystietoisen keittiöön. Orasta voi lisätä myös salaatteihin, keittoihin, pataruokiin tai vaikka voileivän päälle salaatin tapaan. Koska vehnänoraat ovat kuituisia, ne on hyvä silputa hienoksi ennen ruokiin lisäämistä.
Kasvikseksi luokiteltava vehnänoras on hyvä lisä monipuoliseen ruokavalioon muiden vihannesten tapaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että sen ravintoaineet ilmoitetaan sataa grammaa kohti. Tyvestä irti leikattuna ruukullinen vehnänorasta voi painaa alle 20 grammaa, joten ainoaksi vitamiinien lähteeksi se ei riitä.
Vehnänoras sopii myös lemmikkieläinten, kuten kissojen, koirien ja marsujen naposteltavaksi. Niille saattaa olla hyötyä siitä lisäravinteena ja suoliston puhdistajana. Vehnänoras kannattaa muistaa myös pääsiäisenä: jos unohdit kylvää rairuohon, saat ruukkuvehnänoraasta tipusille sievän vihermaton.