Tuorejuustomainen vuohenjuusto
Pehmeä vuohenmaitojuusto sopii käytettäväksi tuorejuuston tavoin. Se sopii levitteeksi voileiville, voileipäkakkujen täytteeksi, keittoihin, salaatteihin ja leivontaan. Maku on miedon makeahko ja pehmeä.
Valkohomepintainen vuohenjuusto
Ranskalaisesta valkohomevuohenjuustosta käytetään myös nimitystä chèvre. Usein se valmistetaan tangon muotoiseksi, ja se on kauttaaltaan samettimaisen valkohomeen peittämä. Nuoressa juustossa on pieni ydin, joka murenee helposti. Kypsyessään sisus pehmenee.
Tangosta on helppo leikata kiekkoja, jotka voi pikaisesti paistaa pannulla. Valkohomepintainen vuohenjuusto sopii juustotarjottimelle, salaatteihin, piirakoiden täytteeksi, munakkaisiin ja viipaleina pihvin päälle sekä paistettuna salaatteihin ja leivän päälle.
Kypsytetty vuohenmaitojuusto
Mitä kypsytetympi eli vanhempi juusto, sitä kovempi, kuivempi ja voimakkaamman makuinen juusto on. Kypsytetty vuohenmaitojuusto sopii salaatteihin, piirakoihin ja juhlahetkien herkutteluun tuoreiden tai kuivattujen hedelmien sekä hapokkaan valko- tai punaviinin kera.