Rosmariini: Aromikas kuivattu rosmariini sopii vahvojen raaka-aineiden maustamiseen. Mausta sillä lammas- ja riistaruokien lisäksi leipätaikina, paahdetut perunat ja kaikki, missä on vuohenjuustoa.
Korianteri: Tämän yrtin kanssa pääset pikamatkalle maailman ääriin. Viimeistele tuoreella korianterilla aasialaistyyliset keitot, salaatit ja curryt. Korianteri rakastaa chiliä, valkosipulia ja limettiä.
Tilli: Perinteinen ruoka mummonkurkuista tillilihaan on suosiossa, mutta kokeile tilliä myös vähemmän perinteisissä yhdistelmissä. Se sopii hyvin mansikan tai ananaksen kaveriksi.
Basilika: Voimakastuoksuinen basilika sopii melkein kaikkeen drinkeistä leivontaan. Surauta basilikaa mango- tai mansikkasmoothieen.
Ruohosipuli: Herkkä ja raikas ruohosipuli tuo kevään lautaselle, koristaa tyylikkään alkuruoan ja viimeistelee kastikkeen. Silppua ylijäänyt ruohosipuli voin joukkoon ja sipaise aamupalaleivälle.
Oregano: Oregano sopii pizzan lisäksi kaikkeen, missä on tomaattia. Piirakkataikinasta tulee jännempi, kun ripautat siihen kuivattua oreganoa.
Timjami: Kaunis ja aromaattinen timjami sopii sekä pitkään haudutukseen että viime hetkellä ruokaan lisättäväksi. Timjami tykkää erityisesti punaviinistä sekä juustoista. Yllätä itsesi ja mausta mustikkajugurtti timjamilla.
Rakuuna: Ranskalaisesta keittiöstä tutun rakuunan vahvuus pelottaa monia, mutta yrtti korostaa hienosti ruoan omaa makua. Käytä sitä varovasti esimerkiksi hunajaisiin uunijuureksiin, broileriruokiin ja sinappiseen salaatinkastikkeeseen.
Minttu: Raikas minttu huumaa tuoksullaan ja virkistää maullaan. Mausta mintulla pääsisäislammas, viimeistele keitot, korista jälkiruoat tai surauta monikäyttöiseksi minttusokeriksi.