Santeri Kiiveri oli 15-vuotias, kun hän muutti perheen omakotitalosta Lappeenrannasta Kuusamoon isoveljensä Oskarin perässä. Siellä hän jakaa soluasunnon toisen nuoren miehen kanssa, kokkaa itse ja pesee pyykkinsä.
"Vaikka äiti ei ole enää tekemässä ruokaa, kotoa lähteminen oli yllättävän helppo muutos. Osasin kokata jo entuudestaan", hän kertoo.
Santeri opiskelee toista vuotta Kuusamon lukiossa ja treenaa Rukan alppikoulussa kaksi kertaa päivässä viitenä päivänä viikossa.
"Aamulla lähdemme kahdeksi tunniksi mäkeen, päivällä teemme kouluhommia ja illalla on vielä tunnin tai puolentoista kuntosali-, juoksu-, keskivartalo- tai liikkuvuustreeni."
Energiaa tarvitaan valtavasti, jotta päivän treenit jaksaa. Alppikoululaisille luennoinut ravintoterapeutti onkin muistuttanut etenkin tukevan aamupalan ja terveellisten välipalojen tärkeydestä.
Tärkeintä on saada tarpeeksi energiaa
Aamulla Santeri syö puuroa mustikoiden ja vadelmien kanssa. Ruoaksi hän kokkaa useimmiten jotain helppoa ja nopeaa.
"Kanapastaa."
Välipaloiksi treenien jälkeen maistuu yleensä ruisleipä ja rahka. Energiajuomia hän ei juo koskaan.
Urheilijana Santeri pyrkii syömään terveellisesti ja monipuolisesti: täysjyvätuotteita, marjoja ja hedelmiä.
"Tärkeintä on saada tarpeeksi energiaa. Laskeminen kuluttaa paljon."
Santeri kilpailee Pyeongchangin paralympialaisissa 10.3.–17.3.2018 lajeinaan syöksy, super-G, super combi, pujottelu ja suurpujottelu. Hän kisaa yhdellä sauvalla ja oikea käsi liivin alla suojassa, sillä hänellä on olkahermopunoksen syntymävaurio eli Erbin pareesi.
Santerin kisa- ja harjoitusmatkojen tunnelmia voi seurata Sokos Hotellien Facebookissa ja Instagramissa.