Tuulia Sundell på ABC-kaffe: "Jag övar posering hemma" - Yhteishyvä

Tuulia Sundell på ABC-kaffe: "Jag övar posering hemma"

Siivousyrittäjä Tuulia Sundell käy Riihimäen ABC:lla aamukahvilla miehensä ja työparinsa Markon kanssa.

Städföretagare Tuulia Sundell dricker morgonkaffe på Riihimäki ABC tillsammans med sin man och arbetskompis Marko.

Samarbete drack kaffe i ABC med städföretagare Tuulia Sundell, som delar sina långa arbetsdagar med maken Marko. Trots sitt digra vardagsprogram hinner hon med både bil- och fitnesstävlingar.

some.share_label
contributors.writer
Anna Tommola
contributors.photo
Jussi Helttunen

Vi börjar jobba klockan fem på morgonen och när klockan slår åtta dricker vi kaffe. I mån av möjlighet besöker jag gymmet. Våra arbetsdagar är 10–12 timmar långa.

Vår städfirma har 16 år på nacken. Fastän vi inte gör någon reklam ringer telefonen stup i kvarten. Kunderna uppskattar familjeföretaget.

Vi och vår son bor under samma tak som mina föräldrar, vilket underlättar vardagen. Medan vi jobbar cyklar Veeti, 8, på gården.

Senast vi hade semester var år 2003. Jag minns tiden som i går! Vi är lediga under veckosluten. På sommaren kan vi skjuta på något jobb och göra en avstickare till nöjesparken.

Jag har sysslat med tävlingskörning i öppen klass de senaste 12 åren. Marko ansvarar för och sköter bildetaljen. I dag kör jag mindre eftersom jag tränar för body fitness-tävlingar under Jari "Bull" Mentulas ledning. Jag har inhandlat klackskor och övar posering hemma framför en spegel. Jag lockas av allt mellan himmel och jord. Det gäller att göra saker så länge man orkar och kan. I morgon kan det vara för sent.

Marko har givit mig fria tyglar. Jag skulle inte kunna leva som jag gör utan hans samtycke. Vi grälar aldrig, men Marko frågar minst tre gånger i veckan hur jag kan vara så besvärlig."

På kaffe

Tuulia Sundell, 38, Tervakoski

  • Jag dricker kaffe: Ur en halv liters pappmugg.
  • Till kaffet: Keno.
  • På och vid bordet: Två mobiltelefoner och min man.

ABC Riihimäki

  • Tjänster: frukost, buffé, lekplats för barn, matbutik, ABC-mobiltankning, Hesburger.
publication_info.published_label: 2.10.2017
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label