Täytetyt perunavohvelit
Ainekset
Paistamiseen
Kylmäsavulohitäyte
Tillijogurtti
Lisäksi
Hernepestotäyte
Marinoidut tomaatit
Valmistus
Sulata röstivohvelit kylmässä vedessä noin 20 minuuttia muovipakkauksessaan. Valmista vohveleille joko kylmäsavulohitäyte tillijogurtin kanssa tai hernepestotäyte marinoitujen tomaattien kanssa.
Kylmäsavulohitäyte ja tillijogurtti
Puolita lohiviipaleet. Sekoita tillijogurtin ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan. Hienonna punasipuli.
Hernepestotäyte ja marinoidut tomaatit
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipuli. Soseuta peston ainekset sauvasekoittimella tahnaksi. Huuhtele ja lohko tomaatit neljään osaan. Hienonna basilikanlehdet. Kääntele tomaatit, basilika, öljy ja etikka kulhossa. Mausta pippurilla ja suolalla.
Kuumenna vohvelirauta ja voitele paistopinnat ruokalusikallisella voita. Ota pakkauksesta yksi annos taikinaa kerrallaan ja levitä se raudalle lastalla, halkaisija noin 16 senttimetriä. Paista vohvelia 4-6 minuuttia kullanruskeaksi. Tarkkaile paistoa ja lisää tarvittaessa voita.
Täytä vohvelit valitsemallasi täytteellä. Lusikoi tillijogurttia röstivohveleille. Asettele päälle viipale kylmäsavulohta ja viimeistele punasipulilla, kapriksilla sekä tillillä. Tai lusikoi hernepestoa ja marinoituja tomaatteja röstivohveleille.
Vinkki: Voit valmistaa vohvelit myös paistinpannulla. Kuumenna ruokalusikallinen voita ja levitä yksi annos taikinaa pannulle lastalla painellen. Paista 3–5 minuuttia molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarvittaessa lisää voita pannulle, kun käännät vohvelin.
Vinkki: Korvaa voi vegaanisella margariinilla ja valmista hernepestotäyte, niin saat annoksesta täysin vegaanisen.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.