Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Repulla ja juomapullolla pääsee alkuun retkeilyssä

Teksti:
Tuomo Tarvas. Artikkelia on päivitetty 16.8.2016.
Asiantuntija:
partiolainen Anna Haavikko
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.8.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Retkeilyn voi aloittaa jo perusvarustuksella, joka löytyy lähes joka kotoa. Pitkän linjan partiolainen antaa vinkit tarvikkeisiin ja kiinnostaviin retkeilykohtaisiin.

Päivävaellukselle voi lähteä vaivatta perusvarustuksella, joka löytyy melkein jokaiselta. Varusteeksi riittää hyvin tavallinen reppu, johon kannattaa pakata juomavettä sekä eväitä ja mahdollisesti varavaatteita sekä kuori- tai sadetakki.

Harrastuksen voi aloittaa myös lainavälineillä. Työkaverilla voi hyvin olla komerossaan rinkka ja serkulla makuupussi ja vaelluskengät. Jos haluaa ostaa omat varusteet, alkuun pääsee noin 50 litran rinkalla, ohuella makuupussilla ja hyvillä kengillä.

Kenkinä voi käyttää sulan maan aikana goretex-lenkkareita ja erittäin märällä kelillä vaelluskenkiä tai kumisaappaita. Nahkaiset kengät kannattaa käsitellä suojaavalla vahalla. Vahaa kannattaa lisätä myös pitkän vaelluksen aikana, etenkin sateisella säällä.

Tutustumisen arvoisia retkeilykohteita

  1. Kilpisjärvi, Enontekiö. "Pohjoisen puutonta maisemaa parhaimmillaan. Mahdollisuus myös Haltin valloitukseen."
  2. Seitsemisen kansallispuisto, Ylöjärvi ja Ikaalinen. "Hienoja aarniometsiä helppojen vaellusreittien varrella."
  3. Linnasaaren kansallispuisto, Rantasalmi, Savonlinna ja Varkaus. "Sopii erityisesti niille, jotka ovat kiinnostuneita melontaretkestä."
  4. Repoveden kansallispuisto, Kouvola ja Mäntyharju. "Helppo viikonloppukohde aloittelijalle."

Vinkit antoi lähes 20 vuotta partiossa ollut Anna Haavikko.