Minkälainen jouluihminen olet, Jenni?
Olen niin jouluihminen kuin olla voi. Kun illat pimenevät, otan esiin kynttilät, villasukat, suklaat ja glögit. Olen onnekas, kun saan fiilistellä joulua myös työssäni. Food Market Herkussa jouluvalmistelut alkoivat lokakuun puolella.
Mitkä ovat sinulle tärkeitä jouluruokia?
Aattoaamuna syömme riisipuuroa, ja illalla pöydässä on suomalaisia perinneruokia. Lanttulaatikko ja graavikala ovat suosikkejani. Eikä joulu tule ilman Fazerin konvehtirasiaa! En jätä sen hankkimista sattuman varaan, vaan ostan itse.
Kuinka paljon teet itse jouluruokia?
Joulu on töissä niin kiireistä aikaa, että olen ulkoistanut monien jouluruokien tekemisen Herkkuun. Sieltä tulevat joulupöytämme kalat, salaatit ja laatikot sekä pala kinkkua. Ensimmäiset piparit leivon jo halloweenina. Joulutorttuja leivon marraskuusta alkaen, ja riisipuuroa syödään koko kausi. Minusta on ihanaa, kun saan nauttia joulusta pitkän kaavan mukaan.
Annatko lahjaksi herkkuja?
Herkut ovat hyviä lahjoja niille, joilla on jo kaikkea. Poikani opettaja ja ystäväni saavat ruokalahjoja. Tykkään koota yhdistelmälahjoja: suklaata ja kahvia, Herkun omia pipareja ja glögiä tai pastaa ja hyvää oliiviöljyä.
Millaisia asioita asiakkaat herkkulahjoista kysyvät?
Asiakkaat haluavat tietää tuotteiden alkuperästä ja eettisyydestä. Lähiruokaa ja paikallisia herkkuja arvostetaan. Raakasuklaalle on kysyntää. Myös oluesta on tullut salonkikelpoista, ja erikoisoluita viedään usein lahjaksi.
Mitä uutta kokeilet tänä jouluna?
Aattoaterian jälkeen en useinkaan jaksa syödä jälkiruokaa. Nyt ajattelin ideoida jotakin oikein pientä ja hakea uusia makupareja esimerkiksi tummasta suklaasta ja viinistä tai kahvista ja konvehdeista.