Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Olli Koskinen suunnittelee kahdenkin uuden kitaran hankintaa.

Olli, 19, rentoutuu musiikin avulla: "Musiikista en luovu koskaan"

Teksti:
Mari Schildt
Kuvat:
Vesa Tyni
Julkaistu: 24.9.2020
|
Muokattu: 24.9.2020
Naantalilainen Olli Koskinen, 19, on pohtinut, olisiko musiikki hänelle samanlaista, jos sitä tekisi työkseen. Nuoret eri puolilta Suomea kertoivat, mikä on heidän elämässään tärkeä asia.

”Olen tänä vuonna pohtinut paljon tulevaisuutta. Mietin hetken, tekisinkö musiikista itselleni ammatin. En kuitenkaan hakenut Sibelius Akatemiaan, vaan Turun yliopistoon historian ja arkeologian tutkinto-ohjelmaan. Ja pääsin myös.

Olen ajatellut jo pitemmän aikaa, että musiikki on minulle nimenomaan harrastus. Olen tehnyt sitä paljon, mutta se ei ole samalla tavalla keskiössä, kuin esimerkiksi koulujutut ovat olleet. Musiikki on ollut minulle kuin pakopaikka: Kiva juttu, joka rentouttaa ja auttaa, jos on ollut raskas päivä. Olisiko se enää samanlaista, jos se olisi myös ammatti?

Musiikki on mukana elämässäni joka päivä. Olen laulanut Chorus Cathedralis Iuniorum –poikakuorossa kymmenen vuotta ja soittanut klassista kitaraa yhdeksän vuotta. Kuorossa on laulettu paljon barokin ajan suurteoksia, esimerkiksi Bachia. Toki barokki on nerokasta musiikkia, mutta eniten tykkään romantiikan ajan musiikista. Kitaramusiikissa suosikkisäveltäjäni on Francisco Tárrega. Kitaristina vähän hassu sanoa, mutta lempparisäveltäjäni ylitse muiden on kuitenkin Frédéric Chopin.

Minulla on suunnitteilla kahdenkin uuden kitaran hankinta. En tule koskaan lopettamaan soittamista, laulamista, konserteissa käymistä ja musiikin kuuntelua. Ne tulevat säilymään elämässäni aina.”

Yhteishyvä nuorten asialla