Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Leevi Pihlajaniemen suosikkipelaaja on itävaltalainen Dominic Thiem.

Leevi, 12, pelaa aktiivisesti tennistä: "Kivointa on se, että saa uusia kavereita"

Teksti:
Sirkku Saariaho
Kuvat:
Sanna Liimatainen
Julkaistu: 24.9.2020
|
Muokattu: 24.9.2020
Helsinkiläinen Leevi Pihlajaniemi tietää, että vaikka hallille ei aina jaksaisi lähteä, kavereiden näkeminen saa iloiselle mielelle. Nuoret eri puolilta Suomea kertoivat, mikä on heidän elämässään tärkeä asia.

”Olen pelannut tennistä kahdeksan vuotta. Aloitin nelivuotiaana tenniksen ja jalkapallon. Jalkapallon lopetin vuosi sitten, koska harjoitukset menivät päällekkäin tenniksen kanssa, ja halusin enemmän pelata tennistä.

Tenniksessä minusta on kivointa se, että saa uusia kavereita ja pääsee pelailemaan heidän kanssaan. Minulla on tenniskavereita ympäri Suomea!

Treenaan nyt neljä kertaa viikossa koulun jälkeen. Olen jo monta vuotta mennyt itse bussilla Helsingin verkkopalloseuran harjoituksiin Talin Tenniskeskukseen. Minun piti opetella se, sillä isä ja äiti ovat töissä eivätkä voi kuljettaa minua harjoituksiin kesken työpäivän. Pikkuvelikin osaa mennä itse bussilla Taliin harjoituksiin, vaikka on vasta kahdeksan.

Joskus minua ei vain huvittaisi lähteä treeneihin. Mutta koska ne on maksettu, menen niihin. Kun sitten pääsen hallille ja näen kaverit, olen iloinen, että tulin.

"Ilman tappioita ei tule voittojakaan."

Olen teknisesti kohtalaisen taitava pelaaja. Kilpailen pari kertaa kuukaudessa. Kisoissa tykkään eniten kannustaa kavereita ja tietenkin pelata itse. Tenniksessä ei ole tasapeliä, vaan aina toinen voittaa ja toinen häviää. Voittaminen on kivempaa, mutta ilman tappioita ei tule voittojakaan.

Kesäisin, kun olemme pitkään Oulussa mökillä, saamme pikkuveljen kanssa käydä Oulun Verkkopalloseuran treeneissä ja peleissä.

Luulen, että harrastan tennistä aika pitkään. Kun on kerran oppinut pelaamaan tennistä, sitä osaa aina pelata.”

Yhteishyvä nuorten asialla

Lisää aiheesta