Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ninni Katisko opettaa koirilleen erilaisia temppuja.

13-vuotias Ninni: ”Perhe, kaverit, musiikki ja eläimet. Ne ovat elämäni tärkeimmät asiat"

Teksti:
Maria Paldanius
Kuvat:
Jouni Porsanger
Julkaistu: 24.9.2020
|
Muokattu: 24.9.2020
Rovaniemeläinen Ninni Katisko saa positiivista voimaa eläimistä. Nuoret eri puolilta Suomea kertoivat, mikä on heidän elämässään tärkeä asia.

”Perhe, kaverit, musiikki ja eläimet. Ne ovat elämäni tärkeimmät asiat. Harrastan cheer-tanssia ja sitä kautta musiikki on tullut osaksi elämää. Eläimistä tärkeimpiä ovat koirat, hamsterit ja hevoset.

Meillä on kaksi koiraa ja hamsteri. Koirat ovat sekarotuisia. Toisessa on japanin pystykorvaa, collieta ja karhukoiraa, ja toisessa ainakin perhoskoiraa ja pystykorvaa. Käyn niiden kanssa lenkillä ja yritän opettaa niille temppuja. Molemmat osaavat jo perusjutut, kuten istumisen ja makaamisen. Toinen osaa myös kieriä. Koirat ovat myös hyviä lohduttajia silloin, kun joku asia harmittaa. Ne näkevät sen heti ja tulevat luokse.

Aloitin ratsastusharrastuksen noin vuosi siten. Äiti kertoi harrastaneensa ratsastusta lapsena ja innostuin kokeilemaan. Se on tuonut elämääni paljon positiivista voimaa. Koirien ja hevosten kanssa touhuamisessa hyvää on myös se, että siinä saa samalla ulkoilua ja liikuntaa.

"Onneksi minulla on aikaa miettiä."

Eläimet ovat olleet minulle aina rakkaita. Omien lemmikkieni lisäksi käyn hoitamassa myös yhden tutun koiraa silloin, kun he ovat esimerkiksi matkoilla. Pienenä unelmoin eläinlääkärin ammatista. Siitä en ole enää ihan varma. Myös näyttelijän ammatti kiinnostaa. Onneksi minulla on aikaa miettiä.”

Yhteishyvä nuorten asialla

Lisää aiheesta