Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mari Palin pohtii isänsä Raimo Vähäsarjan kanssa nopeasti muuttunutta tilannetta.

Riskit realisoituvat ja vetävät kilpailijat totiseksi – ”Tämä voi kaataa koko keissin” | JAKSO 7

Teksti:
Pirjo Latva-Mantila
Kuvat:
Mediawan
Julkaistu: 5.1.2023
|
Muokattu: 5.1.2023
Hikeä ja kyyneleitä ei puutu, kun Suomalainen Menestysresepti -kisan finalistit laitetaan kartoittamaan omaan tuotteeseen liittyviä riskejä. Osalla ne myös alkavat toteutua karulla tavalla.

(MAINOS) Finalistien kisa on nyt puolivälissä. Seitsemännessä jaksossa keskitytään riskienhallintaan, kun eteen jysähtää todellisia vastoinkäymisiä. Linssikeiton äiti Nanne joutuu sairaalaan, Kalatassu-Roy palaa verkoilta yhden vaivaisen lahnan kanssa ja Jemma-herkkuja kehittävä Mari saa tietää, että metallipurkkeja painava yritys lopettaa koko toimintansa. Tieto järkyttää kalajokelaista yrittäjäperhettä.

”Pahimmillaan tämä voi kaataa koko keissin”, summaa Mari vakavana ja alkaa kuumeisesti miettiä ratkaisua yhdessä vanhempiensa kanssa.

Mimillä nousee stressitasot vielä sitäkin korkeammalle. Hän kun ei löydä sopimusvalmistajaa, jolla olisi riittävästi kapasiteettia Sushiken valmistukseen.

”Jokainen kivi on käännetty, eikä löytynyt enää ketään, kenelle voisi soittaa”, Mimi tuskailee.

Ratkaisu löytyy lopulta Tallinnassa sijaitsevasta suomalaistehtaasta, mutta tuotteen jatko on silti vaarassa.

”Olen aina vannonut kotimaisen tekemisen nimeen. Nyt mietin myös sitä, että jos valmistus on Suomen rajojen ulkopuolella, vastaako se meidän edellyttämää tasoa?”

Käynti tehtaalla kuitenkin pudottaa kiven Mimin sydämeltä. Silti hän astelee tuomariston eteen pelonsekaisin tuntein, sillä tietää, ettei sopimusvalmistuksen vieminen ulkomaille luultavasti miellytä tuomaristoa.

Edessä on jännitysnäytelmä, kun Jyrki Sukula lausuu pysäyttävän kysymyksen.

”Eli ulkomailla? Onko tämä showstopperi kaupalle?” hän kysyy tuomarikollega Sampo Päällysaholta.

Suomalainen menestysresepti 2023 -kilpailua voit seurata televisiosta MTV3-kanavalta keskiviikkoisin kello 20. Jaksot löytyvät myös Katsomosta.

Sarjassa etsitään uusia hittituotteita mm. S-marketin ja Prisman valikoimaan. Voittaja ratkeaa helmikuun ensimmäisenä päivänä nähtävässä jaksossa.

Lue lisää finalisteista: