Edullinen ruoka
Säästövinkki: Tee tämä kotityö ja säästä jäätävä summa rahaa
Nyt on hyvä hetki pienelle kevätsiivoukselle! Siihen kannustaa sekin, että rahaa säästyy.


Huhtikuun alkupuoli on täydellinen ajankohta pakastimen kevätsiivoukselle. Ennen uuden kotimaisen sadon alkamista kannattaa hyödyntää pakastimen rasiat ja pussukat. Kun käyt pakastimen sisällön huolellisesti läpi, säästät rahaa ruokaostoksissa, minimoit hävikin ja teet tilaa tulevan kesän säilöttäville herkuille.
Jos pakastimessasi lymyilee vielä marjoja, sieniä, leipää tai pahan päivän varalle jemmattuja lihoja, suunnittele parin viikon ruoat niiden ympärille. Marjoista saat vitamiinit smootien tai puuron seassa. Viikonlopun leivontaprojektiksi kävisi marjapiirakka.
Sienistä keittelet maukkaat kastikkeet ja keitot. Pakastettu jauheliha tai kana kannattaa hyödyntää haudutettavaan pataruokaan tai laatikkoon, kenties kaupan edullisten pakastekasvisten, -juuresten tai peruna-sipulisekoituksen kanssa.
Kaupan pakasteet ovat laadukkaita ja edullisia tuotteita silloinkin, kun tuoreet sesonkivihannekset ovat vielä tuloillaan.
Jos pakastimesi on jo talven mittaan tyhjentynyt, tee tutkimusretki kaupan pakasteosastolle. Kaupan pakasteet ovat laadukkaita ja edullisia tuotteita silloinkin, kun tuoreet sesonkivihannekset ovat vielä tuloillaan. Pakastetut herneet, porkkanat, kukkakaalit, parsakaalit, pinaatti, sipulit ja paprikasuikaleet ovat usein yhtä ravinteikkaita kuin tuoreet tuotteet. Niistä valmistuvat nopeat arjen keitot, wokit, padat, kastikkeet ja gratiinit.
Pakastinta hyödyntämällä varaudut myös pääsiäiseen. Parin viikon erityisen edullinen arkiruokailu jättää kummasti ylimääräisiä varoja pääsiäisherkkuihin, kuten lammaspaistiin, mämmiin ja suklaamuniin.
Tee siis huhtikuussa pakastimen inventaario, hyödynnä aiemmin hankitut raaka-aineet ja täydennä niitä tarvittaessa edullisilla pakastevihanneksilla. Säästät seteleitä ja aloitat kevään fiksusti!