Keitot ovat mitä parhaimpia arkiruokia. Ne valmistuvat usein nopeasti ja vain paranevat uudelleen lämmitettyinä. Ota talteen nämä viisi reseptiä, joilla valmistat maukkaan keiton pöytään vain puolessa tunnissa.
Samettinen purjo-perunasosekeitto valmistuu vain parista aineksesta. Edulliseen keittoon kannattaa käyttää koko purjo pelkän valkoisen osan sijaan. Näin saat keittoon kauniin vihreän värin, vältyt turhalta hävikiltä ja kukkarokin kiittää. Viimeistele maukas sosekeitto rapealla sipulirouheella ja persiljalla.
Pakastealtaan peruna ja keittokasvis -pussista keität supernopean siskonmakkarakeiton. Paista siskonmakkarasta puristettuihin pyöryköihin kaunis pinta pannulla, ennen kuin lisäät ne keittoon. Aromikas tomaattinen keittoliemi valmistuu kätevästi tomaattipyreellä maustetusta kasvisliemestä.
Kylmäsavustetusta tofusta valmistat vegaanisen keiton, jonka maku muistuttaa hämmästyttävän paljon kalakeittoa. Mausta keitto maustepippurilla ja lisää joukkoon myös fenkolia makua tuomaan. Viimeistele keitto tillillä, niin lopputulos on entistä enemmän kuin esikuvaansa.
Bataatti on erinomainen pääraaka-aine samettiseen sosekeittoon. Kun keität kuutioidut bataatit pehmeiksi kookosmaitoa sisältävässä liemessä, keitosta tulee erityisen herkullinen. Viimeistele keiton maku chilillä ja limenmehulla, jotka taittavat mukavasti luonnostaan makean bataatin makua ja raikastavat kokonaisuuden.
Jauheliha ja pasta ovat vakiotuotteita monen jääkaapissa. Valmista niistä nyt maukas, minestronea muistuttava keitto, joka saa rutkasti makua kuivatuista yrteistä. Reilu nokare sulatejuustoa tuo keittoon ihanaa täyteläisyyttä.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.