Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Viisi helppoa ja edullista ruokaa pakastekalasta

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 26.1.2024
|
Muokattu: 26.1.2024
Kalaa kaksi kertaa viikossa. Jotta tämän ravitsemussuosituksen noudattaminen olisi helpompaa, kokosimme viisi edullista ja helppoa kalareseptiä tähän juttuun.

Hintatietoinen marssii kaupan pakastealtaalle, kun ruokalistalla on kalaa. Pakastekalasta valmistat nopeasti monenlaisia ruokia. Valinnanvaraa on kalapuikoista ja -pyöryköistä maustamattomiin fileisiin ja kuutioihin. Pakastekalasta teet niin keitot, paistokset kuin trendikkäät peltiateriatkin.

Pellillinen rapeaa kalaa ja perunoita

Kalapuikot pelastavat silloin, kun pää lyö tyhjää ja pitäisi keksiä mitä illalla syötäisiin. Erittäin helppo peltiruoka onnistuu, kun pakastealtaasta nappaa ostoskoriin kalapuikot, lohkoperunat ja pussin herneitä. Väriä pellille saa parista pilkotusta porkkanasta. Perunat, porkkanat ja kalapuikot paistuvat uunissa ja herneistä soseutetaan hetkessä raikas ja maukas tahna lisukkeeksi.

Lempeä klassikko ei petä

Ikihyvä klassikko mantelikala maistuu perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa. Pakasteseiti kannattaa sulattaa ennen uunivuokaan laittamista, jotta ruoasta ei tule vetistä. Kalan päälle tehdään ruokakermasta, korppujauhoista ja mantelilastuista kastike, joka maustetaan pippurilla ja sitruunanmehulla. Pinnalle ripoteltavat mantelilastut antavat annokselle herkullisen suutuntuman.

Thaimaan maut lämmittävät

Thaimaalaiset mausteet, kuten chili, currytahna, kalakastike ja lime, saavat vaalean kalan maistumaan. Lämmittävä kalacurry valmistuu nopeasti, kun siihen lisättävät perunat pilkkoo pieniksi kuutioiksi. Kala voi olla tuoretta tai valmiita kuutioita pakasteesta. Jos käytät pakastekalaa, lisää kala kastikkeeseen pari minuuttia ennen pinaattia.

Uunivuoassa lämmität kalapullat isolle porukalle

Valmiit kalapyörykät pelastavat silloin, kun ruoka pitää saada nopeasti ja ilman suurta vaivaa pöytään. Tässä reseptissä pyörykät lämmitetään uunissa. Niille tehdään herkullinen kermakastike, jossa maistuu pippuri, tomaatti ja tilli. Sillä välin kun kastike kiehahtaa uunissa, kalapullille ehtii höyryttää kasviksia lisukkeeksi.

Helpot herkut valmiista pihveistä

Valmiita kalapihvejä saa sekä pakasteesta että valmisruokahyllystä. Niitä kannattaa hyödyntää täytetyissä kerrosleivissä ja hampurilaisissa, jotka sopivat lounaaksi. Lämmitä kalapihvit ja kokoa leipien väliin mieluisia kasviksia täytteeksi. Kastikkeeksi sopii hyvin limellä tai sitruunalla raikastettu majoneesi tai esimerkiksi paksusta jogurtista tehty yrttinen kastike.

Hyödynnä pakasteita monipuolisesti