Näiden pastojen pääraaka-aine yllättää – tärpit pakastealtaalle

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.1.2024
|
Muokattu: 30.1.2025
Pakasteet ovat mainettaan parempia raaka-aineita, joiden avulla kokkaamisesta tulee entistä vaivattomampaa – etenkin, jos yhdistät ne nopeasti kypsyvään pastaan.

Pakasteilla on helppo lisätä kasviksia ruokavalioon, sillä monet kasvispakasteet voi lisätä suoraan pussista pannulle tai pataan ja välttyä näin työläältä kuorimiselta ja pilkkomiselta. Pakastekasvikset ovat myös hyvänmakuinen ja terveellinen valinta: pakastettuna ne säilyttävät hyvin ravintoarvonsa ja maistuvat parhaimmillaan lähes samalta kuin tuoreena.

Pakastealtaan kala- ja äyriäisvalikoimaa ei myöskään kannata unohtaa. Kun pidät pakastimessa aina pussin katkarapuja, saat nopean arkipastan pöytään vartissa.

Pinaatti on pakastealtaan klassikko

Pakastepinaatti sopii pinaattikeiton ja pinaattilettujen lisäksi myös pastaan. Kermainen pinaattipasta saa vaikutteita perinteisestä carbonarasta. Tässä versiossa pekonin tilalla käytetään kylmäsavu- tai graavilohta.

Lohi-pinaatticarbonara
Lohi-pinaatticarbonara

Lohi-pinaatticarbonara

Katkaravuista teet arkipastan nopeasti

Katkaravut ovat kätevä pakastimen hätävara. Tomaattisessa katkarapupastassa maistuvat Bloody Mary -drinkistä tutut ainekset tomaatti, varsiselleri, worcesterkastike ja tabasco. Tässä ohjeessa katkarapuja ei tarvitse sulattaa etukäteen, sillä ravut lisätään suoraan pakastimesta kastikkeen joukkoon.

Tomaattinen katkarapupasta tarjoiluastialla varsisellerinlehdillä koristeltuna. Vieressä tabascopurkki ja kaksi vesilasia, joissa sitruunaviipaleet.
Tomaattinen katkarapupasta tarjoiluastialla varsisellerinlehdillä koristeltuna. Vieressä tabascopurkki ja kaksi vesilasia, joissa sitruunaviipaleet.

Tomaattinen katkarapupasta

Italialainen ricottajuusto antaa vaalealle katkarapupastalle täyteläisen maun. Hyvä vinkki on ottaa katkaravut jo edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan tai sulattaa ravut pikaisesti upottamalla pussi kylmään veteen.

Katkarapu-ricottapasta
Katkarapu-ricottapasta

Katkarapu-ricottapasta

Halpa, hyvä ja terveellinen herne

Herneet ovat luottotuote, jota kannattaa aina olla muutama pussi pakastimessa. Edulliset pakasteherneet tuovat ruokaan sekä proteiinia että väriä.

Herneistä, cashwepähkinöistä ja pinaatista surautat nopeasti kastikkeen pastalle, joka viimeistellään rapealla pekonilla. Herneistä valmistat myös maukkaan pasta carbonaran kasvisversion, joka saa savuista makua savujuustokermasta.

Herne-pekonipastaa kolmella lautasella
Herne-pekonipastaa kolmella lautasella

Herne-pekonipasta

Kasviscarbonara
Kasviscarbonara

Kasviscarbonara

Pakastealtaan kalasuosikki maistuu myös pastan kanssa

Kalapuikot ja pasta maistuu lapsille takuuvarmasti! Paista kalapuikot yhdessä kukkakaaliwingsien kanssa pellillä. Tarjoa puikot pastan, tillillä maustetun kermaviilikastikkeen, ketsupin ja chilikastikkeen kanssa. Valitse pastaksi runsaskuituinen kaura-porkkanapasta, joka tuo lisää väriä ja kasviksia lautaselle.

Kalapuikkopasta ja kukkakaaliwingsit

Kalapuikkopasta ja kukkakaaliwingsit

arrow-right

Lue lisää

Lisää aiheesta