Tomaattinen katkarapupasta
15 min

Nappaa talteen!
Katkarapupastassa maistuvat Bloody Mary -drinkin ainekset eli tomaatti, selleri, worcesterkastike ja tabasco. Mehevän mausteinen pasta maistuu koko perheelle.
| 360 g | (2 ps) katkarapuja (pakaste) |
| 500 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 3 kpl | sellerin vartta |
| 2 rkl | worcesterkastiketta |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | sokeria |
| muutama tippa tabascoa | |
| LISÄKSI | |
|---|---|
| 300 g | tagliatelle-pastaa |
| PINNALLE | |
| varsisellerin lehtiä | |
- 1.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista sillä aikaa kastike.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa. Huuhtele ja viipaloi selleri, lisää kasariin.
- 3.
Mittaa joukkoon worcesterkastike, sitruunanmehu ja tomaattimurska. Kuumenna noin 5 minuuttia. Lisää ravut ja mausta suolalla, pippurilla, sokerilla sekä tabascolla. Kuumenna, kunnes ravut ovat sulaneet.
- 4.
Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Koristele sellerinlehdillä.
Tomaattinen katkarapupasta
Katkarapupastassa maistuvat Bloody Mary -drinkin ainekset eli tomaatti, selleri, worcesterkastike ja tabasco. Mehevän mausteinen pasta maistuu koko perheelle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 360 g | (2 ps) katkarapuja (pakaste) |
| 500 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 3 kpl | sellerin vartta |
| 2 rkl | worcesterkastiketta |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | sokeria |
| muutama tippa tabascoa | |
LISÄKSI | |
| 300 g | tagliatelle-pastaa |
PINNALLE | |
| varsisellerin lehtiä | |
Valmistus
- 1
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista sillä aikaa kastike.
Määrä Ainesosa 300 g tagliatelle-pastaa - 2
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa. Huuhtele ja viipaloi selleri, lisää kasariin.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl rypsiöljyä 3 kpl sellerin vartta - 3
Mittaa joukkoon worcesterkastike, sitruunanmehu ja tomaattimurska. Kuumenna noin 5 minuuttia. Lisää ravut ja mausta suolalla, pippurilla, sokerilla sekä tabascolla. Kuumenna, kunnes ravut ovat sulaneet.
Määrä Ainesosa 2 rkl worcesterkastiketta 2 rkl sitruunanmehua 500 g (1 tlk) tomaattimurskaa 360 g (2 ps) katkarapuja (pakaste) 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl sokeria muutama tippa tabascoa - 4
Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Koristele sellerinlehdillä.
Määrä Ainesosa varsisellerin lehtiä
Vinkki: Vegaanisen version saat, kun valitset munattoman pastan ja korvaat katkaravut cashewpähkinöillä (100 g).
Hyvästi hävikki: Rouskuttele ylijääneet varsisellerin varret dippikasviksina tai paloittele varret, keitä pari minuuttia vedessä ja pakasta keittoja varten.
Ravintosisältö
382
Energiaa kcal
1599
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,0 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
12,0 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
382
Energiaa kcal
1599
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,0 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
12,0 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: muutama tippa tabascoa, varsisellerin lehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























