Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista sillä aikaa kastike.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa. Huuhtele ja viipaloi selleri, lisää kasariin.
Mittaa joukkoon worcesterkastike, sitruunanmehu ja tomaattimurska. Kuumenna noin 5 minuuttia. Lisää ravut ja mausta suolalla, pippurilla, sokerilla sekä tabascolla. Kuumenna, kunnes ravut ovat sulaneet.
Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Koristele sellerinlehdillä.
Vinkki: Vegaanisen version saat, kun valitset munattoman pastan ja korvaat katkaravut cashewpähkinöillä (100 g).
Hyvästi hävikki: Rouskuttele ylijääneet varsisellerin varret dippikasviksina tai paloittele varret, keitä pari minuuttia vedessä ja pakasta keittoja varten.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
382
1599
7,3 g
1,0 g
48,0 g
11,0 g
12,0 g
24,3 g
3,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
muutama tippa tabascoa,
varsisellerin lehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli