Tomaattinen katkarapupasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tomaattinen katkarapupasta

Tomaattinen katkarapupasta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Bloody Maryn ainekset maistuvat herkullisessa pastassa. Tomaattinen katkarapupasta valmistuu vikkelästi ja sopii koko perheelle. Aromikas worcesterkastike ja tabasco maustavat ruoan mehevän mausteiseksi.

Ruokavaliot

Ainekset

360 g
(2 ps) katkarapuja (pakaste)
500 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1 kpl
punasipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
3 kpl
sellerin vartta
2 rkl
worcesterkastiketta
2 rkl
sitruunanmehua
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
sokeria
muutama tippa tabascoa

lisäksi

300 g
tagliatelle-pastaa

pinnalle

varsisellerin lehtiä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista sillä aikaa kastike.

300 g
tagliatelle-pastaa
2

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa. Huuhtele ja viipaloi selleri, lisää kasariin.

1 kpl
punasipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
3 kpl
sellerin vartta
3

Mittaa joukkoon worcesterkastike, sitruunanmehu ja tomaattimurska. Kuumenna noin 5 minuuttia. Lisää ravut ja mausta suolalla, pippurilla, sokerilla sekä tabascolla. Kuumenna, kunnes ravut ovat sulaneet.

2 rkl
worcesterkastiketta
2 rkl
sitruunanmehua
500 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
360 g
(2 ps) katkarapuja (pakaste)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
sokeria
muutama tippa tabascoa
4

Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Koristele sellerinlehdillä.

varsisellerin lehtiä

Vinkki: Vegaanisen version saat, kun valitset munattoman pastan ja korvaat katkaravut cashewpähkinöillä (100 g).

Hyvästi hävikki: Rouskuttele ylijääneet varsisellerin varret dippikasviksina tai paloittele varret, keitä pari minuuttia vedessä ja pakasta keittoja varten.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1854

443

6,0 g

0,8 g

67,0 g

13,5 g

9,8 g

23,8 g

2,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

muutama tippa tabascoa,

varsisellerin lehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli