Lohi-pinaatticarbonara

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

15 min

Pyöräytä vikkelä pasta pinaatista ja graavilohesta – tai kylmäsavulohesta, oman maun mukaan. Tähän ruokaan hyödynnät näppärästi myös juhlien kalapöydän rippeet.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
150 ggraavilohta
150 g(1 ps) pakastepinaattia
1/2 kplsitruunan kuori
2 dlruokakermaa
2 dljuustoraastetta
2 kplkananmunaa
1/2 tlsuolaa
250 gpastaa (esim. tagliatelle)
1 dlbasilikaa hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    250 gpastaa (esim. tagliatelle)
  2. 2

    Pastan kypsyessä paloittele lohi. Sulata pinaatti mikrossa. Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kulhossa ruokakerma, juustoraaste, kananmunat, suola ja sitruunankuori. Lisää pinaatti ja lohi.

    MääräAinesosa
    150 ggraavilohta
    150 g(1 ps) pakastepinaattia
    1/2 kplsitruunan kuori
    2 kplkananmunaa
    2 dljuustoraastetta
    1/2 tlsuolaa
    2 dlruokakermaa
  3. 3

    Valuta ja kaada pasta takaisin kattilaan. Hienonna basilika. Sekoita basilika ja pinaatti-lohiseos pastan joukkoon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna nopeasti sekoitellen. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    1 dlbasilikaa hienonnettuna

Vinkki: Voit käyttää myös lämminsavulohta, mutta sekoita se pastan joukkoon vasta ihan lopuksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl sitruunan kuori, 2 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
13.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä