Lohi-pinaatticarbonara | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohi-pinaatticarbonara

Lohi-pinaatticarbonara

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pyöräytä vikkelä pasta pinaatista ja graavilohesta – tai kylmäsavulohesta, oman maun mukaan. Tähän ruokaan hyödynnät näppärästi myös juhlien kalapöydän rippeet.

Ainekset

100 - 150 g
Kylmäsavu- tai graavilohta
1 kpl
(150 g) pakastepinaattia
1/2 kpl
Sitruunan kuori
1 kpl
(2 dl) ruokakermaa
2 dl
Juustoraastetta
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa
250 g
Nauhapastaa
1 dl
Basilikaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele lohi. Sulata pinaatti mikrossa. Raasta sitruunan kuori. Sekoita kulhossa ruokakerma, juustoraaste, kananmunat, suola ja sitruunankuori. Lisää pinaatti ja lohi.

100 - 150 g
Kylmäsavu- tai graavilohta
1 kpl
(150 g) pakastepinaattia
1/2 kpl
Sitruunan kuori
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Juustoraastetta
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(2 dl) ruokakermaa
2

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kaada pasta takaisin kattilaan. Hienonna basilika. Sekoita basilika ja pinaatti-lohiseos pastan joukkoon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna nopeasti sekoitellen. Tarjoa heti.

250 g
Nauhapastaa
1 dl
Basilikaa hienonnettuna

Vinkki: Voit käyttää myös lämminsavulohta, mutta sekoita se pastan joukkoon vasta ihan lopuksi.

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 7.11.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1042

249

4,0 g

1,3 g

41,8 g

0,5 g

2,0 g

10,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

100 - 150 g Kylmäsavu- tai graavilohta,

1 pussi (150 g) pakastepinaattia,

Sitruunan kuori,

2 dl Juustoraastetta,

0,5 tl Suolaa,

1 dl Basilikaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli