Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohi-pinaatticarbonara

Lohi-pinaatticarbonara

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Pyöräytä vikkelä pasta pinaatista ja graavilohesta – tai kylmäsavulohesta, oman maun mukaan. Tähän ruokaan hyödynnät näppärästi myös juhlien kalapöydän rippeet.

Ainekset

150 g
graavilohta
150 g
(1 ps) pakastepinaattia
1/2 kpl
sitruunan kuori
2 dl
ruokakermaa
2 dl
juustoraastetta
2 kpl
kananmunaa
1/2 tl
suolaa
250 g
pastaa (esim. tagliatelle)
1 dl
basilikaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele lohi. Sulata pinaatti mikrossa. Raasta sitruunan kuori. Sekoita kulhossa ruokakerma, juustoraaste, kananmunat, suola ja sitruunankuori. Lisää pinaatti ja lohi.

150 g
graavilohta
150 g
(1 ps) pakastepinaattia
1/2 kpl
sitruunan kuori
2 kpl
kananmunaa
2 dl
juustoraastetta
1/2 tl
suolaa
2 dl
ruokakermaa
2

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kaada pasta takaisin kattilaan. Hienonna basilika. Sekoita basilika ja pinaatti-lohiseos pastan joukkoon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna nopeasti sekoitellen. Tarjoa heti.

250 g
pastaa (esim. tagliatelle)
1 dl
basilikaa hienonnettuna

Vinkki: Voit käyttää myös lämminsavulohta, mutta sekoita se pastan joukkoon vasta ihan lopuksi.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.11.2018
|
Muokattu: 24.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

377

1576

13,0 g

5,0 g

44,8 g

3,3 g

2,5 g

17,0 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kpl sitruunan kuori,

2 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli