Thaimaalainen peruna-kalacurry
30 min

Nappaa talteen!
Valmista helppo pataruoka thaimaalaisittain perunasta ja mateesta. Herkullinen ja lämmittävä kala-perunacurry on sellaisenaan täyttävä ruoka ja toimii ilman lisukkeita. Curry saa aasialaisen makumaailmansa vihreästä currytahnasta, kookoskermasta, kalakastikkeesta ja limestä.
| 400 g | madefileetä (nahatonta) |
| 600 g | perunaa (kiinteä lajike) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | vihreää currytahnaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 200 ml | (1 tlk) kookoskermaa |
| 70 g | (1 ps) pinaattia |
| 1 rkl | kalakastiketta |
| 2 rkl | limenmehua |
- 1.
Pese, kuori ja leikkaa perunat noin 2 cm x 2 cm kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Halkaise ja hienonna chili (poista halutessasi siemenet). Kuumenna öljy tilavassa kasarissa. Lisää currytahna, sokeri ja kuutioidut perunat. Kääntele perunoita ja lisää hetken kuluttua sipulit ja chili. Kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti sekoitellen.
- 2.
Lisää vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes perunat ovat lähes kypsiä (noin 15 minuuttia).
- 3.
Kuutioi kala. Huuhtele pinaatti.
- 4.
Kaada kasariin kookoskerma. Kuumenna kiehuvaksi. Kääntele joukkoon pinaatti ja paloiteltu kala. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Mausta kalakastikkeella ja limenmehulla.
Valmista helppo pataruoka thaimaalaisittain perunasta ja mateesta. Herkullinen ja lämmittävä kala-perunacurry on sellaisenaan täyttävä ruoka ja toimii ilman lisukkeita. Curry saa aasialaisen makumaailmansa vihreästä currytahnasta, kookoskermasta, kalakastikkeesta ja limestä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | madefileetä (nahatonta) |
| 600 g | perunaa (kiinteä lajike) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | vihreää currytahnaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 200 ml | (1 tlk) kookoskermaa |
| 70 g | (1 ps) pinaattia |
| 1 rkl | kalakastiketta |
| 2 rkl | limenmehua |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja leikkaa perunat noin 2 cm x 2 cm kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Halkaise ja hienonna chili (poista halutessasi siemenet). Kuumenna öljy tilavassa kasarissa. Lisää currytahna, sokeri ja kuutioidut perunat. Kääntele perunoita ja lisää hetken kuluttua sipulit ja chili. Kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti sekoitellen.
Määrä Ainesosa 600 g perunaa (kiinteä lajike) 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen chili 2 rkl rypsiöljyä 2 rkl vihreää currytahnaa 1 tl sokeria - 2
Lisää vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes perunat ovat lähes kypsiä (noin 15 minuuttia).
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio - 3
Kuutioi kala. Huuhtele pinaatti.
Määrä Ainesosa 400 g madefileetä (nahatonta) 70 g (1 ps) pinaattia - 4
Kaada kasariin kookoskerma. Kuumenna kiehuvaksi. Kääntele joukkoon pinaatti ja paloiteltu kala. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Mausta kalakastikkeella ja limenmehulla.
Määrä Ainesosa 200 ml (1 tlk) kookoskermaa 2 rkl limenmehua 1 rkl kalakastiketta
Vinkki: Käytä mateen sijaan jotain muuta vaaleaa kalaa. Voit valmistaa curryn kasvisversion tofusta.
Ravintosisältö
374
Energiaa kcal
1565
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,3 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
20,8 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
374
Energiaa kcal
1565
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,3 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
20,8 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























