Thaimaalainen peruna-kalacurry | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Thaimaalainen peruna-kalacurry
Play

Thaimaalainen peruna-kalacurry

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista helppo pataruoka thaimaalaisittain perunasta ja mateesta. Herkullinen ja lämmittävä kala-perunacurry on sellaisenaan täyttävä ruoka ja toimii ilman lisukkeita. Curry saa aasialaisen makumaailmansa vihreästä currytahnasta, kookoskermasta, kalakastikkeesta ja limestä.

Ainekset

400 g
madefileetä (nahatonta)
600 g
perunaa (kiinteä lajike)
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punainen chili
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
vihreää currytahnaa
1 tl
sokeria
1 1/2 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
200 ml
(1 tlk) kookoskermaa
70 g
(1 ps) pinaattia
1 rkl
kalakastiketta
2 rkl
limenmehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat noin 2 cm x 2 cm kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Halkaise ja hienonna chili (poista halutessasi siemenet). Kuumenna öljy tilavassa kasarissa. Lisää currytahna, sokeri ja kuutioidut perunat. Kääntele perunoita ja lisää hetken kuluttua sipulit ja chili. Kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti sekoitellen.

600 g
perunaa (kiinteä lajike)
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punainen chili
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
vihreää currytahnaa
1 tl
sokeria
2

Lisää vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes perunat ovat lähes kypsiä (noin 15 minuuttia).

1 1/2 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
3

Kuutioi kala. Huuhtele pinaatti.

400 g
madefileetä (nahatonta)
70 g
(1 ps) pinaattia
4

Kaada kasariin kookoskerma. Kuumenna kiehuvaksi. Kääntele joukkoon pinaatti ja paloiteltu kala. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Mausta kalakastikkeella ja limenmehulla.

200 ml
(1 tlk) kookoskermaa
2 rkl
limenmehua
1 rkl
kalakastiketta

Vinkki: Käytä mateen sijaan jotain muuta vaaleaa kalaa. Voit valmistaa curryn kasvisversion tofusta.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1554

371

20,5 g

10,5 g

24,8 g

4,8 g

2,0 g

20,5 g

3,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli