Savutofukeitto
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vegaanisen savutofukeiton makumaailma muistuttaa kalakeittoa. Savutofu sopii keittoon mainiosti savukalan tilalle, sillä se tuo keittoon miedon pehmeää savuisuutta ja maukasta makua.
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 6 kpl | maustepippuria |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 500 g | (5-6 kpl) kiinteää perunaa |
| 2 - 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | fenkoli |
| 300 g | (1 pkt) kylmäsavustettua tofua (jalotofu) |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 | ruukkua tilliä |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Kuumenna kattilassa vesi, liemikuutio, pippurit ja laakerinlehdet.
- 2.
Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat. Halkaise porkkanat pitkittäin puoliksi ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele fenkoli. Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi.
- 3.
Lisää kasvikset kattilaan ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- 4.
Kasvisten kypsyessä kuivaa tofun pinta esimerkiksi talouspaperilla. Kuutioi tofu. Paista öljyssä pannulla kullanruskeiksi.
- 5.
Hienonna tilli. Sekoita tilli, tofu ja suola keittoon. Tarjoa esimerkiksi rapean ruisleivän kanssa
Vegaanisen savutofukeiton makumaailma muistuttaa kalakeittoa. Savutofu sopii keittoon mainiosti savukalan tilalle, sillä se tuo keittoon miedon pehmeää savuisuutta ja maukasta makua.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 6 kpl | maustepippuria |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 500 g | (5-6 kpl) kiinteää perunaa |
| 2 - 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | fenkoli |
| 300 g | (1 pkt) kylmäsavustettua tofua (jalotofu) |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 | ruukkua tilliä |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Kuumenna kattilassa vesi, liemikuutio, pippurit ja laakerinlehdet.
Määrä Ainesosa 8 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton) 6 kpl maustepippuria 2 kpl laakerinlehteä - 2
Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat. Halkaise porkkanat pitkittäin puoliksi ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele fenkoli. Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 500 g (5-6 kpl) kiinteää perunaa 2 - 3 kpl porkkanaa 1 kpl fenkoli - 3
Lisää kasvikset kattilaan ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- 4
Kasvisten kypsyessä kuivaa tofun pinta esimerkiksi talouspaperilla. Kuutioi tofu. Paista öljyssä pannulla kullanruskeiksi.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) kylmäsavustettua tofua (jalotofu) 1/2 rkl rypsiöljyä - 5
Hienonna tilli. Sekoita tilli, tofu ja suola keittoon. Tarjoa esimerkiksi rapean ruisleivän kanssa
Määrä Ainesosa 1/2 ruukkua tilliä 1/4 tl suolaa
Ravintosisältö
189
Energiaa kcal
789
Energiaa kj
6,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,3 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
9,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
189
Energiaa kcal
789
Energiaa kj
6,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,3 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
9,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























