Savutofukeitto

arvosana4/5

(6)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Vegaanisen savutofukeiton makumaailma muistuttaa kalakeittoa. Savutofu sopii keittoon mainiosti savukalan tilalle, sillä se tuo keittoon miedon pehmeää savuisuutta ja maukasta makua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
6 kplmaustepippuria
2 kpllaakerinlehteä
500 g(5-6 kpl) kiinteää perunaa
2 - 3 kplporkkanaa
1 kplfenkoli
300 g(1 pkt) kylmäsavustettua tofua (jalotofu)
1/2 rklrypsiöljyä
1/2 ruukkua tilliä
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna kattilassa vesi, liemikuutio, pippurit ja laakerinlehdet.

    MääräAinesosa
    8 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
    6 kplmaustepippuria
    2 kpllaakerinlehteä
  2. 2

    Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat. Halkaise porkkanat pitkittäin puoliksi ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele fenkoli. Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    500 g(5-6 kpl) kiinteää perunaa
    2 - 3 kplporkkanaa
    1 kplfenkoli
  3. 3

    Lisää kasvikset kattilaan ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

  4. 4

    Kasvisten kypsyessä kuivaa tofun pinta esimerkiksi talouspaperilla. Kuutioi tofu. Paista öljyssä pannulla kullanruskeiksi.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) kylmäsavustettua tofua (jalotofu)
    1/2 rklrypsiöljyä
  5. 5

    Hienonna tilli. Sekoita tilli, tofu ja suola keittoon. Tarjoa esimerkiksi rapean ruisleivän kanssa

    MääräAinesosa
    1/2 ruukkua tilliä
    1/4 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
5.7.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä