Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Krista Nokkala on toista kesää töissä Tykkimäen huvipuistossa. Hän muun muassa suunnittelee työvuorolistat – myös maskoteille.

Armeijassa Krista Nokkalaa, 24, neuvottiin hymyilemään vähemmän – kesätyössä huvipuistossa iloaan ei tarvitse piilotella

Teksti:
Maarit Rasi
Kuvat:
Misa Kannos
Julkaistu: 4.5.2023
|
Muokattu: 4.5.2023
Armeijakokemuksesta on apua hektisessä huvipuistotyössä. Vuoropäällikkönä Tykkimäen huvipuistossa kesän työskentelevä Krista Nokkala uskoo nuorten johtamisessa lempeyteen.

Viime kesänä kouvolalainen Krista Nokkala, 24, kipitti työpäivän aikana lukuisia kertoja ristiin rastiin Tykkimäen asvaltoituja kulkureittejä. Kouvolan Salpausselän harjulla sijaitseva huvipuisto oli työpaikka, jossa sekä kunto että mieliala kohosivat.

Nokkala työskenteli huvipuistossa vuoropäällikkönä. Huhtikuusta syyskuuhun kestänyt kausityö oli hänelle ensimmäinen laatuaan, ja kesä jäi mieleen yhtenä elämän parhaimmista.

Nokkala vastasi työssään yli 200 kollegansa työvuoroista, sairauspoissaolojen tuurauksista, työoloista ja tapahtumien järjestämisistä. Tehtävät olivat uusia, sillä aiemmin hän oli tehnyt kesätöitä kaupan ja jäätelökioskin kassana sekä hälytyskeskuksen päivystäjänä.

Kausi sujui hyvin, ja tänä vuonna Nokkala menee Tykkimäelle töihin toisen kerran samoihin työtehtäviin.

Liian lempeä armeijaan

Huvipuistosta Nokkala löysi työpaikan, jossa hänellä oli lupa toteuttaa jokaista persoonallisuutensa piirrettä. Johtamistaitoinen järjestelijä ei joutunut piilottelemaan hymyä puseron kaulukseen.

”Olen käynyt armeijan, ja siellä sain kuulla, että voisin hymyillä vähän vähemmän. Taisin olla armeijaan turhankin lempeä”, Krista Nokkala kertoo.

Huvipuistoympäristössä varusmiespalveluksesta oli sen sijaan hyötyä. Oli päiviä, jolloin Nokkala joutui etsimään lyhyellä ajalla tuuraajan sairastuneelle työntekijälle. Samana päivänä hän saattoi joutua auttamaan kätensä loukannutta kollegaa.

Johtamistaidoista oli apua, mutta tärkeimpänä kykynään Nokkala pitää empaattista työotetta.

"Kun iloisia naamoja näkee pitkin päivää, vaikuttaa se omaankin fiilikseen.”

”Uskon, että työelämä on menossa jatkuvasti pehmeämpään suuntaan. Tahdon olla alaisten kanssa lämpimissä väleissä. Vaikka olen esihenkilö, en mene murjaisemaan heille mitä tahansa.”

Nokkala haluaa Tykkimäelle töihin uudelleen, sillä huvipuiston ilmapiiri kiehtoo häntä. Paikka on monella tapaa ainutlaatuinen.

”Siellä tulee väkisinkin hymy huulille. Kun iloisia naamoja näkee pitkin päivää, vaikuttaa se omaankin fiilikseen.”

Tykkimäen huvipuisto ja Aquapark työllistävät kauden aikana noin 250 henkilöä.

”Suurin osa heistä on nuoria, ja osa työtehtävistä sopii alle 18-vuotiaille”, huvipuistopäällikkö Pilvi Serola kertoo.

Työnantaja etsii töihin ennen kaikkea positiivisia persoonia. Nuorilla ei tarvitse olla aiempaa työkokemusta.

”Siksi perehdytämme työntekijät hyvin. Meille on myös tärkeää, että nuorien on helppoa lähestyä omaa esihenkilöä. Kannustamme kaikkia avun pyytämiseen.”

Nuorille töitä

  • S-ryhmä työllistää kesällä 2023 ennätykselliset 17 000 nuorta eri puolella Suomea.
  • Yksi työpaikoista on Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy, jonka omistaa Kymen Seudun Osuuskauppa.

Lue myös