Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herttinen, mitä ”luolia”! Nick Tulisen kuvat esittelevät Suomen huikeimmat ”mancavet”

Teksti:
Nick Tulinen
Kuvat:
Nick Tulinen
Julkaistu: 2.8.2023
|
Muokattu: 4.7.2023
Yhteishyvä pyysi päästä kurkistamaan suomalaisten “miesluoliin”. Valokuvaaja Nick Tulinen kohtasi hätkähdyttäviä maailmoja – ja toi tuliaisina myös yhden naisille kuuluvan valtakunnan, Pussy Clubin.

Kalle Mustonen, Helsinki

Vastapainoksi sahanpölylle ja jättimäisten veistosten työstämiselle varaston nurkalle on alkanut rakentua Eurorack-syntetisaattorista ja vanhasta kelanauhurista johdoilla ja kolvaten yhdistetty äänitaidepiste. Siinä Kalle Mustonen tekee erilaisia äänimaisemia ja tunnelmia.

Aikoinaan Kallen isä korjasi mielellään perheenjäsenten ja tuttujen videonauhurit ja radiot autotallissaan.

“Tämä euroräkki-homma taitaa olla aikalailla keski-ikäisten miesten harrastus. Se voi karata melko kalliiksi. Itse kolvaamalla pääsee kyllä alkuun, mutta silti saa kyllä uppoamaankin reilusti rahaa, jos innostuu.”

Hokke Långstedt, Helsinki

Kerma Car Clubin perustamiskirjaan kirjoitettiin ikääntyvien miesten syrjäytymistä ehkäisevää toimintaa.

”Ja sellaista se on ollutkin”, Hokke Långstedt sanoo.

Tila on täynnä autoihin, veneisiin ja moottoripyöriin liittyviä asioita. Mutta tärkeintä on porukka, joka koostuu Långstedtin mukaan kuusikymppisistä vanhoista raggareista. Yleensä klubilla on aina joku, kun sinne menee ruuvailemaan.

”Joskus saattaa olla, että ruuvaaminen jää ja bamlataan vaan. Se on terapiaa.”

Chris ja Ellen, Lohja

Kokkina työskentelevä Chris Dare ja sisustussuunnittelua opiskeleva Ellen Romi suunnittelevat ja toteuttavat haaveitansa Lehmijärven rannalla, Lohjalla.

Heillä on tontilla useampi asuntovaunu ja merimieskontti, joissa on eri teemansa. Kuvan asuntovaunussa on karaoketeema, joten siinä on myös äänentoisto ja karaokemahdollisuus. Joskus he järjestävät tiloissa juhlia, ja niissä voidaan myös tarpeen tullen yöpyä.

Klaus Klemola, Tampere

Elokuvajärjestäjä Klaus Klemolan mielestä rumpujen soitto kaikessa primitiivisyydessään on kaikkein ihaninta, siinä on jotain vähän shamanistista.

Vuonna 2020 hän vuokrasi nykyisestä talosta yhden huoneen yksille rummuille pitääkseen soittotekniikkaa yllä 20 vuoden tauon jälkeen. Homma eskaloitui: nyt koko talo on vuokralla ja siellä on 50 rumpusettiä. Joukkoon mahtuu esimerkiksi Spede Pasasen kirsikka-setti mahonkiviilulla.

Vaikka monilla rumpukavereilla on suunnitelmia talolle, Klasu toivoo ettei harrastukseen liittyisi mitään taloudellisia tavoitteita. Hänen ajo-ohjeensa Rumputaivaaseen onkin ”että heti, kun markkinatalous loppuu, niin tää on heti siinä vasemmalla".

Pussy club, Helsinki

Kaverit järjestivät Arty saturdays -luovaa tapahtumaa saman talon yläkerrassa. Se synnytti Paulan, Jasminin, Rebekan ja Marien idean vuokrata oma tila keskenään.

Nyt Pussy Clubilla järjestetään tekemistä laidasta laitaan: tuftausta, dj-hommia, tankotanssia ja maalausta.

Joskus luovia asioita tehdään yhdessä, ja toisinaan kaveritkin tulevat toteuttamaan projektejaan: tantra-hierontaa, tarot-kortteja ja babyshowereita. Tilalla hengaillaan yhdessä ja erikseen erilaisen tekemisen, bileiden tai jatkojen merkeissä.

Valokuvaaja NICK TULINEN

• Taiteilijanimeltään FireDick666 on toiminut freelance-valokuvaajana ja -ohjaajana yli 10 vuotta.

• Opiskellut Lahden Muotoiluinstituutissa, asuu Helsingissä.

• Työskentelee yritysidentiteettien ja mainonnan parissa.

• Omassa mancavessaan Nick harrastelee retrokameroita ja tulostelee taideprinttejä.

Lue myös