Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Janni Hussi suosii tuotteita, joita ei ole testattu eläimillä. "Iloitsen siitä, että se merkitään nykyään näkyvästi."

Janni Hussi paljastaa tärkeimmät kauneusrutiininsa – "Nukkumaan ei ole asiaa meikit naamassa, vaikka tulisin väsyneenä kotiin"

Teksti:
Anneli Juutilainen
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 7.4.2022
|
Muokattu: 2.5.2022
Radiojuontaja ja yrittäjä Janni Hussi ei koskaan jätä väliin ihon puhdistamista ja kosteuttamista. Hän kertoo, mihin kauneudenhoitotuotteisiin panostaa ja mistä pihistää.

Millainen kauneudenhoitaja olet: tarkka ja säntillinen vai huoleton ja unohtelevainen?

Olen jotain siitä välistä. En koskaan skippaa ihon puhdistamista ja kosteuttamista. Nukkumaan ei ole asiaa meikit naamassa, vaikka tulisin miten väsyneenä ja myöhään kotiin. Olen aina ollut tästä tarkka. Vuosien karttuessa olen ottanut enemmän ihonpuhdistustuotteita käyttööni.

Sen sijaan unohdan kuoria ihoani valitettavan usein. Päätän tasaisin väliajoin ryhdistäytyä, mutta kiireessä se jotenkin aina jää. Se on hölmöä, koska aina ihon kuorittuani iloitsen siitä, miten hyvin voiteet ja seerumit imeytyvät.

Millaisia kauneudenhoitorutiineja sinulla on?

Työskentelen Radio Suomipopin Aamulypsy-lähetyksessä ja herätyskelloni soi arkisin 4.30. Tästä johtuen aamuiset kauneudenhoitorutiinini ovat melko napakat.

Pesen kasvoni puhdistusmaidolla, pyyhin ihon kasvovedellä, levitän ihoa hoitavan seerumin ja sitten vielä kosteusvoiteen.

Iltaisin puhdistan ihoni samaan tapaan kuin aamullakin. Jos muistan, kuorin sen pari kertaa viikossa.

Millainen iho sinulla on?

Ihoni on hyvin kuiva, varsinkin talvella. Se taitaa olla hyvin suomalainen ja herkästi punaisuuteen taipuva. Nenässäni ja poskipäissäni pintaverisuonet ovat aika pinnassa.

Hoidatko kauneuttasi sisäisesti?

Luotan vedenjuontiin. Minulla on aina puolen litran juomapullo mukanani. Töissä juon neljän tunnin aamulähetyksemme aikana kahdesti vesipulloni tyhjäksi.

En ole turhan tarkka ruoka-aineiden suhteen, mutta pyrin syömään arjessa paljon kasviksia ja marjoja. Käytän kausiluontoisesti lisäravinteita, c-vitamiinia ja sinkkiä. Talvisin lisään d-vitamiinin annostusta. Joskus käytän kollageenivalmisteita.

Mikä on luottotuotteesi kosmetiikassa? Mitä ilman et pärjää?

Olen käyttänyt pitkään IT Cosmeticsin CC+ -voidetta, jossa on suojakerroin 50. Se peittää kivasti kasvojeni punaisuutta, mutta lopputulos on silti hyvin luonnollinen.

Vältteletkö aurinkoa?

En juokse sitä karkuun, mutta suhtaudun auringonottoon hyvin eri tavalla kuin nuorempana. Viimeisen 10 vuoden ajan olen oppinut huolehtimaan siitä, että suojakertoimet ovat kunnossa, kun vietän päivän ulkona.

Jos kaipaan päivetystä iholleni, käytän mieluummin itseruskettavia tuotteita kuin paahdan itseäni auringossa.

Meikkaatko päivittäin?

Aikaisen työrytmini vuoksi en meikkaa muuten juuri päivisin, mutta levitän kasvoilleni ihon sävyä tasoittavan cc-voiteen ja kulmageelin. Pidän siitä, että kulmissani on vähän väriä. Se antaa huolitellumman lookin, vaikka kasvoillani ei olisi mitään muuta meikkiä.

Työni puolesta minua meikataan paljon erilaisiin kuvauksiin. Ja onhan se ihanaa laittautua, jos viikonloppuna on juhlat tai menen ulos syömään.

Mihin panostat, ja missä pihistät?

Panostan kasvojeni ihonhoitoon ja toki myös hiuksiini. Puhdas ja hyvinvoiva iho tuo minulle itsevarmuutta.

Vartalotuotteissa valitsen usein edullisempia perustuotteita. Tiedän, että minun pitäisi kosteuttaa ja kuoria vartaloni ihoa paremmin, mutta aika usein pyöräyttelen kroppaani sieltä täältä satunnaisesti kuorintahanskoilla.

Miten hoidat hiuksiasi?

Lotraan hiuksiini valtavasti kaikenlaista. Minulla on öljyjä, korjaavia hiuksiin jätettäviä hoitoaineita, selvityssuihkeita ja tehonaamioita. Onneksi kylpyhuoneessamme on hyvät säilytystilat.

Olen perinyt äidiltäni karkean ja jouhimaisen paksun tukan. Se vaatii huolenpitoa ja menee aivan korpuksi, jos sitä ei jaksa hoitaa.

Kauneudenhoitoon liittyvä salainen paheesi?

Rakastan kaikkia tuoksuja. Minulla on tälläkin hetkellä parikymmentä hajuvettä kaapissani. Erilaisia tuoksuja on laidasta laitaan: jotkut sopivat paremmin iltatilaisuuksiin, toiset arkiseen käyttöön.

Tuoksut antavat minulle paljon iloa. Vaikka en poistuisi kotoa koko päivänä, saatan suihkauttaa aamulla ranteisiini hajuvettä.

Olen käyttänyt erityisen paljon Giorgio Armanin Si -tuoksua. Siitä minulla on menossa jo kolmas pullo. Toinen suosikkini on Trésorin Midnight Rose.

Puututko puolisosi Joel Harkimon kauneudenhoitoon?

Yritän vähän sorkkia sitäkin. Hänelläkin on kuiva iho ja partaa, joten tarjoan usein kosteusvoidetta hänellekin. Aika usein hän kuitenkin hätistelee minut pois.

Ostelen hänelle miesten hajuvesiä. Hän ei ole sen tyyppinen, että lähtisi itse ostelemaan tuoksuja kaupasta, mutta ilahtuu, kun vien hänelle uuden minun parfyymiini sopivan tuoksun.

Pahin kauneudenhoitomokasi?

Nuorempana pesin tukkaani päivittäin, koska muutkin tekivät niin. Tiuha pesu ei sovi kuivalle päänahalleni, joka kärsi entisestään kuivuudesta. Hiljalleen opettelin pidentämään pesuväliä.

Nykyisin pesen hiukseni kaksi tai kolme kertaa viikossa. Treenaamisen jälkeen käytän usein kuivashampoota.

Janni Hussi on Sokos Emotionin brändilähettiläs

Mikä innosti mukaan yhteistyöhön?

Mielenkiinto kauneudenhoitoa ja monipuolisia tuotteita kohtaan. On ollut mielenkiintoista päästä mukaan tekemään töitä kauneusalan ammattilaisten kanssa.

Olen mukana jo toista vuotta. Olen saanut esitellä ajankohtaisia tuotteita ja kertoa kokemuksiani Sokoksen verkkosivuilla.

Teen myös Sokoksen ja Emotionin Facebookissa ja Instagramissa live-lähetyksiä ja tutoriaaleja yhdessä meikkitaiteilija Annie Muukan kanssa.

Mitä ajattelet tänä vuonna 70 vuotta täyttävästä Sokos-brändistä?

Sokos on perinteikäs suomalainen vahva brändi. Olen todella otettu, että saan tehdä Sokoksen kanssa yhteistyötä. Tämä on ehdottomasti kunniatehtävä.

Lue lisää!

Lisää aiheesta