Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pihkan laukut suunnitellaan aina pitkäkestoisiki, korjattaviksi ja huollehttaviksi. Sokoksen valikoimissa on Pihkan kahdeksan laukkumallia.

Kotimainen nahkalaukku on pitkäikäinen sijoitus – Yksi väri on ylitse muiden

Teksti:
Tiiu Pohjolainen
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 20.3.2023
|
Muokattu: 20.3.2023
Pihka collectionin laukut valmistetaan käsityönä Sastamalan perheomisteisella tehtaalla. Musta laukku on monelle varmin valinta. Se toimii juhlassa ja arjessa.

1 väri on suosituin

Roosa Mattsson ja Sofia Salmi saavat säännöllisesti kiitosta laukkumallistojensa värimaailmasta, jossa on aina mukana musta, yleensä yksi ruskean sävy sekä kolme lisäväriä. Asiakkaat arvostavat esimerkiksi vaaleanpunaista vaihtoehtoa, mutta päätyvät tavallisesti hankkimaan mustan laukun.

”Nahkalaukulta odotetaan paljon”, sanoo yrityksen visuaalisesta viestinnästä vastaava Mattsson. ”Musta laukku on monelle varmin valinta. Se toimii niin liikelounaalla, juhlassa kuin hakiessa lasta päiväkodista.”

10+ mallia

Mallisto uudistuu verkkaisesti, ei sesongeittain. Mallistossa on aina kymmenkunta erilaista laukkumallia, ja sekä mallistoa että yksittäisiä malleja uudistetaan muun muassa asiakaspalautteen mukaan.

Nahkalaukku ei ole pikamuotia vaan pitkäikäinen sijoitus. Laukut suunnitellaan aina pitkäkestoisiksi, korjattaviksi ja huollettaviksi.

2 naista ja yhteisöllinen yritys

Workshopit Helsingin työ- ja liiketilassa ovat kuuluneet alusta alkaen Mattssonin ja Salmen yrityksen tarjontaan. Niissä asiakkaat pääsevät omin käsin valmistamaan kenkiä, laukkuja tai vaikkapa avainnauhoja.

”Workshopeissa toteutuvat yrityksemme arvot: osallistaminen, tiedonvälitys, itsensä toteuttaminen ja yhteisöllisyys”, Mattsson summaa.

3 työntekijää

Helsingin liiketilassa työskentelee Mattssonin ja Salmen lisäksi kolme työntekijää. Asiakaspalvelun ja verkkokaupan ohella heitä työllistävät erityisesti workshopit. Tilassa on täysi konekapasiteetti, vaikka suurin osa laukuista valmistetaan Sastamalassa.

”Kun asiakas tekee workshopissa vaikkapa laukun, työvaiheiden määrä usein yllättää. Itse tekeminen vaikuttaa tapaan, jolla käsityönä valmistettuihin tuotteisiin jatkossa suhtautuu.”

200 kilometriä tehtaalle

Suurin osa Pihka collectionin laukuista tehdään käsityönä Sastamalassa perheomisteisella tehtaalla. Tuotteilla on kotimaisesta valmistuksesta kertova Avainlippu-merkki.

Jo laukkumallin suunnittelua ohjaa käsityöosaaminen ja se, että laukkua on mahdollista korjata tarvittaessa. Kun valmistus tapahtuu kotimaassa, materiaaleja ja tuotteita ei tarvitse pallotella pitkiä matkoja edestakaisin.

PIHKA collection

  • Roosa Mattsson ja Sofia Salmi ovat luotsanneet yritystä vuodesta 2016 lähtien.
  • Suunnittelu tapahtuu työ- ja liiketilassa Helsingin Ullanlinnassa. Siellä työskentelee yrittäjien lisäksi kolme työntekijää. Suurin osa laukuista valmistetaan Sastamalassa.
  • Yrityksen päätuote on Suomessa käsin ja käsityömäisesti valmistetut vastuulliset nahkalaukut.
  • Pihka järjestää myös erilaisia workshopeja Helsingissä.

Lue myös