Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Seksi on iloinen asia, eikä seksivälineiden ostoa enää piilotella ja häpeillä kuten takavuosina. Prisman verkkokaupan myydyin tuote on Satisfyer Pro 2 -klitoriskiihotin.

Seksi on tärkeä osa hyvinvointia, ja nyt seksileluja voi ostaa koko kansan kaupasta – valikoimasta löytyvät suomalaisten suosikkituotteet

Teksti:
Anu Vallinkoski
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 26.1.2022
|
Muokattu: 28.1.2022
Seksivälineiden hankkimista ei enää häpeillä, ja koronapandemia on kasvattanut seksivälineiden suosiota entisestään. Prisman asiakkaat ovat ottaneet iloisesti vastaan uudet seksituotteet, joita voi tilata kätevästi verkosta. Lue myös, millaista iloa seksi on tuonut Yhteishyvän seksikyselyyn vastanneille.

Aikuisten leluja – hieromasauvoja, pepputappeja, penisrenkaita, tekovaginoita – saa nyt myös Prisman verkkokaupasta. Prisma.fi:hin tuli alkuvuonna myyntiin noin 50 erilaista seksivälinettä.

”Valikoimasta löytyy jotain kaikille. Välineitä on tarjolla kaikille sukupuolille, osaa leluista voi käyttää yksin, osa on tarkoitettu kumppanin kanssa käytettäviksi. Prismahan on koko kansan kauppa”, S-ryhmän käyttötavarakaupan myyntijohtaja Päivi Hole selittää.

Prisma halusi tuoda aikuisten lelut valikoimiinsa juuri nyt, koska niiden kysyntä on viime vuosien aikana kasvanut niin Suomessa kuin maailmallakin. Koronapandemia on lisännyt seksivälineiden suosiota entisestään. Rajoitusten vuoksi sinkut eivät ole päässeet tapaamaan uusia ihmisiä, ja pariskunnat ovat viettäneet enemmän aikaa kotona.

”Myös kulttuuri on muuttunut. Seksi on iloinen asia, eikä seksivälineiden hankkimista enää piilotella tai häpeillä kuten takavuosina”, Hole sanoo.

Ennakkoluulottomuus ja avoimuus näkyy myös Yhteishyvän viime marraskuussa teettämässä kyselyssä*. Vastaajista 62 prosenttia oli kokeillut tai käyttänyt säännöllisesti seksivälineitä ja 14 prosenttia olisi halukas niitä kokeilemaan. Eniten kokeilijoita oli yli 65-vuotiaissa vastaajissa.

Mielensäpahoittajat olleet pääasiassa miehiä

Prisma.fi:ssä seksivälineet löytyvät kodinkoneiden joukosta kauneuden- ja terveydenhoidon kategoriasta. Holen mukaan asiakkaat ovat löytäneet tuotteet, vaikka ne ovat olleet vasta vähän aikaa myynnissä eikä niitä ole juurikaan markkinoitu.

”Miljoonakauppaa tämä ei vielä ole, eikä välineitä ole myyty tuhansittain. Myynti on kuitenkin edennyt erittäin hyvin”, Hole sanoo.

Sosiaalisessa mediassa seksivälineiden ilmaantuminen Prisman verkkokaupan valikoimaan on kerännyt pääasiassa kiitosta.

”Etenkin naiset ovat iloinneet. ”Vihdoinkin!” ja ”Mahtavaa!” on moni kommentoinut. Vain hyvin harvat ovat ilmaisseet harmistumisensa. Mielensäpahoittajat ovat olleet pääosin miehiä. Itselleni oli yllätys, että vastaanotto on ollut näin positiivinen. Hyvä palaute kertoo, miten suhtautumisemme seksiin on vapautunut”, Hole kertoo.

Valikoimaan on poimittu suosituimmat tuotteet

Verkkokaupan myydyin tuote on ollut Satisfyer Pro 2 -klitoriskiihotin. Prisma hankkii seksivälineet suuren eurooppalaisen toimittajan kautta. Valikoimaan on poimittu kysytyimpiä välineitä. Tuotteet on valmistettu pääosin Kiinassa. Välineet ovat paljolti samoja kuin muillakin suomalaisilla jälleenmyyjillä.

”Tuotteiden laadun varmistamme samaan tapaan kuin minkä tahansa myymämme tuotteen laadun. Kaikki välineet täyttävät Suomen kansalliset standardit”, Hole tähdentää.

Ainakin toistaiseksi seksileluja on myynnissä vain Prisman verkkokaupassa. Kuluttajat ovat tottuneet hankkimaan seksivälineensä nimenomaan verkkokaupoista.

”Jonkin verran on asiakkailta tullut kyselyitä siitä, miksei seksivälineitä voisi olla myynnissä myös marketeissa”, Hole kertoo.

Seksi on tärkeä osa hyvinvointia

Yhteishyvän verkkokyselyn vastaajista 63 prosenttia piti seksiä tärkeänä tai erittäin tärkeänä osana hyvinvointiaan.

Seksiä vastaajat kuvailivat muun muassa elämän eliksiiriksi ja elossa olemisen iloksi. Ja millaista iloa seksi tuottaakaan? Esimerkiksi näin kyselyyn vastanneet kuvailivat:

”Seksi ja seksuaalisuus on minulle suuri onnen aihe ja onnellisen parisuhteen kivijalka.”

”Onhan se parhaimmillaan tajunnan räjäyttävän hienoa.”

”Hyvä seksi pelastaa päivän, jopa koko viikon.”

”Elossa olemisen iloa, täydellistä tyytyväisyyttä, arjen yläpuolella olemista, nautinnon saamista ja antamista.” *

”Oman miehen ihokosketus on parasta. Rentouttavaa, ihanaa, kokonaisvaltaista läsnäoloa ja rakkauden osoitusta.”

”Kun onnistuu ja molemmilla on hauskaa niin siitä tulee uskomaton tunne ja fiilis.”

”Parhaimmillaan seksi tuo mieletöntä onnellisuutta, kun näen kumppanini kasvot vierelläni aktin jälkeen.”

*Yhteishyvän teettämään verkkokyselyyn vastasi 807 henkeä, joista 42 prosenttia oli miehiä ja 58 naisia.

Prisma.fi:ssä ostokset voi tehdä anonyymisti

Asiakas voi luottaa yksityisyytensä ja ostotietojensa olevan turvassa.

Tilaukseensa voi valita kotiinkuljetuksen tai ostoksensa voi noutaa postin toimipisteestä tai pakettiautomaatista. Prisman omiin noutopisteisiin ei seksivälineitä ainakaan toistaiseksi toimiteta.

Verkkokaupan valikoimissa ei ole lainkaan K-18-tuotteita, esimerkiksi elokuvia.

Ostoksilla verkossa voi käydä kuka tahansa, jolla on verkko-ostot mahdollistavat pankkitunnukset. Osa pankeista myöntää tällaisia tunnuksia myös alaikäisille. Vanhempien on hyvä valvoa alaikäisten lasten verkko-ostoja keskustella heidän kanssaan siitä, mitä saa ostaa ja mitä ei.

Ostoksille tästä!

Lue lisää aiheesta!

Lisää aiheesta