Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Täydellisen risoton salaisuus ja nerokas kaalihieronta – Pipsa Hurmerinnan vinkit yllättävät

Teksti:
Jani Koskinen
Kuvat:
Tapio Yliaho
Julkaistu: 19.10.2021
|
Muokattu: 19.10.2021
Miten sujuu kokkailu pienessä siirtolapuutarhamökin keittiössä, jossa on vain kaksi kodinkonetta? Pipsa Hurmerinta vieraili Emmi Nuorgamin mökillä ja yllätti nerokkailla vinkeillään.

Somevaikuttaja Emmi Nuorgamin pitkäaikainen haave toteutui vuosi sitten, kun hän osti siirtolapuutarhamökin Tampereen Nekalasta. Mökin puutarhasta on tullut kasvispainotteista ja ilmastoystävällistä ruokaa suosivalle Emmille todellinen aarreaitta.

Tänä vuonna sato on ollut jopa niin runsas, että puutarhan antimien hyödyntämisessä on saanut käyttää mielikuvitusta. Oman haasteensa kokkailuille asettaa siirtolapuutarhamökin pieni keittiö, jonka varustelu on kotikeittiötä huomattavasti suppeampi.

Avuksi rientää kokki Pipsa Hurmerinta, joka on luvannut kertoa Emmille parhaat vinkkinsä herkullisiin mökkikokkailuihin. Vierailun aikana Emmille selviää muun muassa, mitkä ovat täydellisen risoton salat ja kuinka jäyheästä lehtikaalista saa samettisen pehmeää.

Pieni keittiö tekee fiksumman kokkaajan

Siirtolapuutarhamökin rajalliset tilat ja kotioloja vaatimattomampi varustelutaso saattavat helposti herättää ahdistusta. Emmin mukaan pieni keittiö ei kuitenkaan tarkoita pelkkiä kompromisseja, vaan parhaimmillaan se ohjaa tekemään fiksumpia valintoja. Hän on huomannut, että ruoanlaitto onnistuu ilman kymmeniä kodinkoneita ja tiskiäkin syntyy vähemmän, kun suosii yhden astian -menetelmää.

”Tämä ei sovellu kiireiselle kokkaajalle.”

Emmin pienestä keittiöstä löytyy vain kaksi kodinkonetta, joista toinen on todellinen katseenvangitsija. Äidin ullakolta löytynyt aarre on Emmin silmäterä, vaikka ei tehoiltaan pärjääkään nykypäivän vempeleille.

”Tämä ei sovellu kiireiselle kokkaajalle. Koska mökillä eletään hidasta elämää, se ei minua haittaa”, Emmi toteaa.

Millainen aarre Emmin siirtolapuutarhamökin keittiöstä löytyy? Entä kuinka loihditaan täydellinen risotto ja astetta parempi satokausisalaatti ahtaissa mökkiolosuhteissa?

Katso tämän sivun yläreunan videolta Pipsan nerokkaat vinkit ja nauti samalla idyllisestä siirtolapuutarhatunnelmasta.

Katso sarjan aiempi osa, jossa kokattiin purjeveneellä

Lisää herkullisia syysruokia