Ismo Sipeläinen, vuoden 2019 Suomen Bocuse d’Or -edustajan huippuosaamisen näkyy ja maistuu kesän ajan Food Market Herkun Chefs in Season -valmisannoksissa. Sipeläinen on kehittänyt Herkulle kaksi ravintolatasoista annosta, jotka sopivat etenkin meneville aikuisille lounas- tai illallisruoiksi.
”Ready to go -aterioiden suunnittelussa oli minulle uudenlaisia haasteita. Olen aiemmin suunnitellut ravintola-annoksia, jotka on tarkoitus syödä heti valmistumisen jälkeen. En entuudestaan tiennyt, mikä kaikki on mahdollista toteuttaa ja mikä mahdollisesti ei onnistu”, Sipeläinen kertoo.
”Esimerkiksi joidenkin raaka-aineiden kohdalla saattoi olla ongelmana saatavuus. Volyymien kasvaessa kaikki ei vain onnistu samalla tavalla kuin pieniä määriä tehdessä.”
"Ready to go -aterioiden suunnittelussa oli minulle uudenlaisia haasteita."
Valmisruokien omanlaisensa käsittelytapa vaati useita suunnittelu- ja maistatuskierroksia.
”Kun aloin suunnitella Chefs in Season -annoksia, kysyin avopuolisoltani, millainen olisi hyvä valmisruoka. Hän teki pikaisen Whats App -kyselyn, josta nousi yksi toive ylitse muiden: siinä pitää olla paljon kastiketta!”