Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Alex ja Emily pitävät erityisesti Tommi Kissan ja Benjamin Kanin seikkailuista. Kristiina Åberg lukee lapsilleen lähes päivittäin.

Lue iltasatu tabletilta

Teksti:
Marika Harjumaa
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 12.7.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Kristiina Åberg lukee lapsilleen lähes päivittäin. Iltasatu-palvelu vei sadut nettiin.

"Illalla avaan tablettini ja istahdan sängylle lapsieni väliin lukemaan satua. Alex, 7, ja Emily, 4, eivät aina pääse kompromissiin valinnoissaan, jolloin molemmat saavat valita yhden iltasadun.

Olen yksi Iltasatu-palvelun perustajista. Ilmainen nettisivusto sai alkunsa, kun Sveitsissä asuva hyvä ystäväni Kati Weiss kaipasi lapsilleen lisää suomenkielistä lukemista.

Palvelussa suosituimpia ovat klassikkosadut, kuten Todellinen prinsessa ja Pinokkio. Itsestänikin on ihanaa muistutella mieleen, mitä saduissa tapahtui.

Olen kiitollinen siitä, että saan viedä lukemisen ilosanomaa eteenpäin. Lukeminen on tärkeä taito ja mukavaa puuhaa koko perheelle. Maailma muuttuu, ja tarjoamme eri päätelaitteilla uutta tapaa sukeltaa satuihin.

Perinteiset kirjat pysyvät tietenkin tärkeinä. Niitäkin luemme usein illalla."

Kristiina Åberg, 36

Iltasatu-sivustolla on vajaat 60 satua, joita voi lukea näytöltä tai ladata e-kirjana. Sivuston ylläpitämiseen osallistuu useita vapaaehtoisia. Lue lisää www.iltasatu.org.