Inkiväärishotti
Ainekset
Valmistus
Kuori inkivääri. Raasta se karkeaksi raasteeksi kulhoon. Lisää hunaja.
Kiehauta vesi ja kaada se inkiväärin päälle. Sekoita ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Siivilöi juoma ja purista sitruunamehu joukkoon. Säilytä juoma kannellisessa astiassa jääkaapissa ja nauti shottilasillinen (noin 4 cl) aamuisin. Inkiväärishotti säilyy kylmässä hyvänä noin kaksi viikkoa. Juoma riittää kahdeksi viikoksi kahdelle henkilölle.
Vinkki: Kokeile kuoria inkivääri teelusikan kärjellä. Silloin kuoren saa ohuemmin pois ja hävikki on pienempi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
24
101
0,0 g
—
5,4 g
4,6 g
0,2 g
0,2 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli