Perinteinen pääsiäismenu karitsasta
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 3.3.2020
|Muokattu: 5.3.2025
Yrttinen karitsa on pääsiäispöydän tähti! Alkuun maistuu upean värinen tuorehernekeitto ja jälkiruoaksi hieman kevennetty pasha.
Tuorehernekeitto
Pakasteherneistä valmistettu raikas crème ninon eli ranskalainen hernesosekeitto sopii juhla-aterian alkuruoaksi. Viimeistele keitto rapeilla pähkinöillä ja halutessasi pekonilla.
Yrttinen karitsanpaisti
Karitsa on pääsiäispöydän klassikko. Tuoreet yrtit, valkosipuli ja sitruuna takaavat maukkaan paistin.
Kermaperunat
Mehevä perunapaistos sopii täydellisesti karitsan rinnalle.
Pasha
Raikkailla hedelmillä koristeltu kevyempi pasha maistuu perinteisten makujen pääsiäisaterian jälkiruokana.







