Perinteinen pääsiäismenu karitsasta

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 3.3.2020
|
Muokattu: 5.3.2025
Yrttinen karitsa on pääsiäispöydän tähti! Alkuun maistuu upean värinen tuorehernekeitto ja jälkiruoaksi hieman kevennetty pasha.

Tuorehernekeitto

Pakasteherneistä valmistettu raikas crème ninon eli ranskalainen hernesosekeitto sopii juhla-aterian alkuruoaksi. Viimeistele keitto rapeilla pähkinöillä ja halutessasi pekonilla.

Tuorehernekeitto eli crème ninon
Tuorehernekeitto eli crème ninon

Tuorehernekeitto eli crème ninon

Yrttinen karitsanpaisti

Karitsa on pääsiäispöydän klassikko. Tuoreet yrtit, valkosipuli ja sitruuna takaavat maukkaan paistin.

Kermaperunat

Mehevä perunapaistos sopii täydellisesti karitsan rinnalle.

Kermaperunat valkoisessa uunivuoassa. Vuoassa puukauha, vieressä sininen liina, pippurimyllyjä ja valkosipuleja.
Kermaperunat valkoisessa uunivuoassa. Vuoassa puukauha, vieressä sininen liina, pippurimyllyjä ja valkosipuleja.

Parhaat kermaperunat

Pasha

Raikkailla hedelmillä koristeltu kevyempi pasha maistuu perinteisten makujen pääsiäisaterian jälkiruokana.

Katso muut pääsiäisen menuehdotukset

Kaikki reseptit ja ideat pääsiäiseen

Lisää aiheesta