Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kermaperunat valkoisessa uunivuoassa. Vuoassa puukauha, vieressä sininen liina, pippurimyllyjä ja valkosipuleja.

Parhaat kermaperunat

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Hitaasti uunissa muhivat kermaperunat maistuvat monien ruokien lisukkeena. Perusohjeesta saa helposti muokattua valkosipuliperunat tai juusto-kermaperunat.

Ainekset

1 kg
perunoita (jauhoinen lajike)
1 kpl
sipuli
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4 dl
(2 prk) kuohukermaa

VUOAN VOITELUUN

1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~9
46
/yht. 6 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Pese ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

1 kg
perunoita (jauhoinen lajike)
1 kpl
sipuli
2

Lado perunat ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan (vetoisuus noin 2 l). Ripottele väliin suola ja mustapippuri. Kaada kerma perunoiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4 dl
(2 prk) kuohukermaa

Vinkki: Valkosipuliperunat saat lisäämällä 2−4 valkosipulinkynttä perunoiden joukkoon. Juusto-kermaperunat saat sekoittamalla perunoiden joukkoon 150 grammaa juustoraastetta. Vähennä tällöin suolan määrä ¾ teelusikkaan.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
|
Muokattu: 31.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

553

2315

42,0 g

25,8 g

36,8 g

4,8 g

2,5 g

6,3 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli