Parhaat kermaperunat

arvosana5/5

(12)arviota
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Hitaasti uunissa muhivat kermaperunat maistuvat monien ruokien lisukkeena. Perusohjeesta saa helposti muokattua valkosipuliperunat tai juusto-kermaperunat.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgperunoita (jauhoinen lajike)
1 kplsipuli
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
4 dl(2 prk) kuohukermaa

VUOAN VOITELUUN

1 rklrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

    MääräAinesosa
    1 kgperunoita (jauhoinen lajike)
    1 kplsipuli
  2. 2

    Lado perunat ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan (vetoisuus noin 2 l). Ripottele väliin suola ja mustapippuri. Kaada kerma perunoiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    4 dl(2 prk) kuohukermaa

Vinkki: Valkosipuliperunat saat lisäämällä 2−4 valkosipulinkynttä perunoiden joukkoon. Juusto-kermaperunat saat sekoittamalla perunoiden joukkoon 150 grammaa juustoraastetta. Vähennä tällöin suolan määrä ¾ teelusikkaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
14.2.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä