Aasialainen broileri-nuudelisalaatti

Nappaa talteen!
Itse tehtävä seesami-vinegretti ja suolapähkinät antavat broilerille aasialaisen maun. Jos tarjoat broileri-nuudelisalaattia vieraille, voit valmistaa sen etukäteen ja siirtää peitettynä jääkaappiin odottamaan.
| 3 kpl | broilerin maustamatonta rintafileetä |
| 1 rkl | öljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 200 g | nuudeleita |
| 1 rkl | öljyä |
| 200 g | porkkanoita |
| 1 dl | rouhittuja suolapähkinöitä |
| Seesamivinegretti | |
|---|---|
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | limettimehua |
| 2 rkl | soijaa |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
| 1 tl | raastettua tuoretta inkivääriä |
| 1/2 kpl | tuoretta chiliä silputtuna |
| 1 rkl | ruokokidesokeria |
- 1.
Ota broilerin rintafileet huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Ruskista ne kauniin väriseksi melko kovalla lämmöllä öljyssä. Madalla lämpöä ja hauduta pannussa kannen alla kypsiksi, 5-7 minuuttia. Anna broilerinfileiden vetäytyä alumiinifoliossa 10 minuuttia.
Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja lisää niihin öljyä, jotta ne eivät tartu toisiinsa.
Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Viipaloi kypsät broilerinfileet. Sekoita kulhossa nuudelit, broilerinviipaleet, porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät.
Yhdistä vinegretin ainekset. Sekoita kastike salaattiin. Anna maustua noin vartin verran ennen tarjoilua. Voit valmistaa salaatin etukäteen ja siirtää sen peitettynä jääkaappiin odottamaan.
Aasialainen broileri-nuudelisalaatti
Itse tehtävä seesami-vinegretti ja suolapähkinät antavat broilerille aasialaisen maun. Jos tarjoat broileri-nuudelisalaattia vieraille, voit valmistaa sen etukäteen ja siirtää peitettynä jääkaappiin odottamaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | broilerin maustamatonta rintafileetä |
| 1 rkl | öljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 200 g | nuudeleita |
| 1 rkl | öljyä |
| 200 g | porkkanoita |
| 1 dl | rouhittuja suolapähkinöitä |
Seesamivinegretti | |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | limettimehua |
| 2 rkl | soijaa |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
| 1 tl | raastettua tuoretta inkivääriä |
| 1/2 kpl | tuoretta chiliä silputtuna |
| 1 rkl | ruokokidesokeria |
Valmistus
- 1
Ota broilerin rintafileet huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Ruskista ne kauniin väriseksi melko kovalla lämmöllä öljyssä. Madalla lämpöä ja hauduta pannussa kannen alla kypsiksi, 5-7 minuuttia. Anna broilerinfileiden vetäytyä alumiinifoliossa 10 minuuttia.
Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja lisää niihin öljyä, jotta ne eivät tartu toisiinsa.
Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Viipaloi kypsät broilerinfileet. Sekoita kulhossa nuudelit, broilerinviipaleet, porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät.
Yhdistä vinegretin ainekset. Sekoita kastike salaattiin. Anna maustua noin vartin verran ennen tarjoilua. Voit valmistaa salaatin etukäteen ja siirtää sen peitettynä jääkaappiin odottamaan.
Ravintosisältö
606
Energiaa kcal
2537
Energiaa kj
31,3 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,8 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
36,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
606
Energiaa kcal
2537
Energiaa kj
31,3 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,8 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
36,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 tl Raastettua tuoretta inkivääriä, Tuoretta chiliä silputtuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





