Aasialainen broileri-nuudelisalaatti

Itse tehtävä seesami-vinegretti ja suolapähkinät antavat broilerille aasialaisen maun. Jos tarjoat broileri-nuudelisalaattia vieraille, voit valmistaa sen etukäteen ja siirtää peitettynä jääkaappiin odottamaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplbroilerin maustamatonta rintafileetä
1 rklöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
200 gnuudeleita
1 rklöljyä
200 gporkkanoita
1 dlrouhittuja suolapähkinöitä

Seesamivinegretti

1/2 dlrypsiöljyä
2 rkllimettimehua
2 rklsoijaa
2 rklseesaminsiemeniä
1 tlraastettua tuoretta inkivääriä
1/2 kpltuoretta chiliä silputtuna
1 rklruokokidesokeria

Valmistus

  1. 1

    Ota broilerin rintafileet huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Ruskista ne kauniin väriseksi melko kovalla lämmöllä öljyssä. Madalla lämpöä ja hauduta pannussa kannen alla kypsiksi, 5-7 minuuttia. Anna broilerinfileiden vetäytyä alumiinifoliossa 10 minuuttia.

    Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja lisää niihin öljyä, jotta ne eivät tartu toisiinsa.

    Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Viipaloi kypsät broilerinfileet. Sekoita kulhossa nuudelit, broilerinviipaleet, porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät.

    Yhdistä vinegretin ainekset. Sekoita kastike salaattiin. Anna maustua noin vartin verran ennen tarjoilua. Voit valmistaa salaatin etukäteen ja siirtää sen peitettynä jääkaappiin odottamaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 tl Raastettua tuoretta inkivääriä, Tuoretta chiliä silputtuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä