Aasialainen kurkkupikkelssi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kurkkupikkelssi reseptit

Aasialainen kurkkupikkelssi

Fork and knife
42 Annosta
Fork and knife
42 Annosta
Kurkkusalaatti saa mukavasti potkua chilistä ja inkivääristä. Käytä pikkelssiä hodareiden ja hampurilaisten höysteenä tai mehevöitä sillä porkkana- tai kaalisalaatti.

Ainekset

1 kg
Avomaankurkkuja
500 g
Sipuleita
50 g
Inkivääriä
2 - 3 kpl
Punaista chiliä
2 1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
2 1/2 dl
Vettä
2 1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Suolaa
1 rkl
Sinapinsiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese kurkut. Raasta ne raastimen karkealla terällä. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Viipaloi chilit.

1 kg
Avomaankurkkuja
500 g
Sipuleita
50 g
Inkivääriä
2 - 3 kpl
Punaista chiliä
2

Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kurkkuraaste ja sipulit. Anna seoksen kiehua 1 minuutti. Jaa seos hyvin pestyihin ja kiehuvassa vedessä sterilisoituihin purkkeihin, sulje tiiviisti. Kurkkusalaatti säilyy avaamattomana jääkaapissa jopa kuukausia. Käytä avattu purkki kahden viikon kuluessa.

2 1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
2 1/2 dl
Vettä
2 1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Suolaa
1 rkl
Sinapinsiemeniä

Vinkki: Sekoita kermaviilistä ja kurkkupikkelssistä kastike paistetulle kalalle tai makkaralle.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.7.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

121

29

0,0 g

6,0 g

6,0 g

0,4 g

0,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g Inkivääriä,

Punaista chiliä,

2,5 dl Vettä,

1 rkl Suolaa,

1 rkl Sinapinsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli