Aasialainen kurkkupikkelssi

Kurkkusalaatti saa mukavasti potkua chilistä ja inkivääristä. Käytä pikkelssiä hodareiden ja hampurilaisten höysteenä tai mehevöitä sillä porkkana- tai kaalisalaatti.

Ainekset (42 annosta)

MääräAinesosa
1 kgavomaankurkkuja
500 gsipuleita
50 ginkivääriä
2 - 3 kplpunaista chiliä
2 1/2 dlväkiviinaetikkaa
2 1/2 dlvettä
2 1/2 dlsokeria
1 rklsuolaa
1 rklsinapinsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Pese kurkut. Raasta ne raastimen karkealla terällä. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Viipaloi chilit.

    MääräAinesosa
    1 kgavomaankurkkuja
    500 gsipuleita
    50 ginkivääriä
    2 - 3 kplpunaista chiliä
  2. 2

    Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kurkkuraaste ja sipulit. Anna seoksen kiehua 1 minuutti. Jaa seos hyvin pestyihin ja kiehuvassa vedessä sterilisoituihin purkkeihin, sulje tiiviisti. Kurkkusalaatti säilyy avaamattomana jääkaapissa jopa kuukausia. Käytä avattu purkki kahden viikon kuluessa.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlväkiviinaetikkaa
    2 1/2 dlvettä
    2 1/2 dlsokeria
    1 rklsuolaa
    1 rklsinapinsiemeniä

Vinkki: Sekoita kermaviilistä ja kurkkupikkelssistä kastike paistetulle kalalle tai makkaralle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 50 g Inkivääriä, Punaista chiliä, 2,5 dl Vettä, 1 rkl Suolaa, 1 rkl Sinapinsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
26.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä