Aasialainen punakaalislaw

Punakaalisalaatti saa twistiä aasialaishenkisistä mausteista.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
600 gpunakaalia
1 kplporkkana
1/2 kplkurkkua
nippu minttua
nippu korianteria
1 dlsuolapähkinöitä

Kastike

2 kpllimettiä
pala tuoretta inkivääriä
1 kplvalkosipulinkynsi
pala chiliä
2 rkloliiviöljyä
2 tlmakeaa soijakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Halkaise punakaali ja höylää juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa kurkun kanssa ohuen ohuiksi suikaleiksi. Hienonna yrtit. Hienonna suolapähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valmista kastike. Purista limeteistä mehu. Raasta inkivääri. Hienonna valkosipuli ja chili.  Sekoita ja valuta kastike salaatille.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Nippu minttua , Nippu korianteria, Pala tuoretta inkivääriä, Valkosipulinkynsi, Pala chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 4.12.2025