Aasialaiset lihavartaat

Mausta grillivartaat aasialaisittain! Aasialaisessa glaseerauskastikkeessa on muun muassa soijaa, valkosipulia ja tuoretta inkivääriä. Ripottele vartaiden päälle lopuksi seesaminsiemeniä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gnaudan ulkofileetä
1 rklrypsiöljyä

Aasialainen glaseerauskastike

2 rklsoijakastiketta
2 tlruokosokeria
2 tlseesamiöljyä
pala tuoretta inkivääriä
1 kplvalkosipulinkynsi

Pinnalle

seesaminsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa filee reiluiksi pihveiksi ja paloittele kuutioiksi. Pujota liotettuihin puisiin tai metallisiin grillitikkuihin lihat ja sivele pintaan öljyä.

    Kiehauta glaseerauskastikkeen aineet. Grillaa vartaita kohtalaisella lämmöllä muutaman kerran käännellen noin 8 minuuttia. Sivele muutaman kerran loppuvaiheessa glaseerauskastikkeella. Ripottele lopuksi pinnalle seesaminsiemeniä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pala tuoretta inkivääriä, Valkosipulinkynsi, Seesaminsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025