Ahvensalaatti ja piimäkastike

Arvostele resepti
4 Annosta

20 min

Helppo ja nopea kalasalaatti syntyy ahvenfileistä, rapeasta salaatista, kurkusta ja pähkinöistä. Valmista raikkaan hapokas salaatinkastike vaihteeksi piimästä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplruukkua salaattia
1 kplkurkku
100 g(1ps ) cashewpähkinöitä
400 gahvenfileitä
2 rklvoita
3/4 tlsuolaa
80 g(1 pkt) parmesaanilastuja
rouhittua mustapippuria

Kastike

1 dlpiimää
2 rklsitruunanmehua
2 rkloliiviöljyä
1 rkljuoksevaa hunajaa
3 kplanjovisfileetä
70 g(1,5 dl) parmesaaniraastetta

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1 dlpiimää
    2 rklsitruunanmehua
    2 rkloliiviöljyä
    1 rkljuoksevaa hunajaa
    3 kplanjovisfileetä
    70 g(1,5 dl) parmesaaniraastetta
  2. 2

    Paahda cashewpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne ruskistuvat hieman. Huuhtele ja revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Huuhtele ja viipaloi kurkku. Lisää kurkkuviipaleet ja pähkinät tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon puolet kastikkeesta. Tarjoa loput kastikkeesta erikseen salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    100 g(1ps ) cashewpähkinöitä
    2 kplruukkua salaattia
    1 kplkurkku
  3. 3

    Paista ahvenfileitä pannulla voissa tai öljyssä 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla. Aseta tarjoiluvadille salaatin päälle. Viimeistele parmesaanilastuilla ja rouhaise lopuksi päälle mustapippuria.

    MääräAinesosa
    400 gahvenfileitä
    rouhittua mustapippuria
    80 g(1 pkt) parmesaanilastuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
7.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä