Ahvensalaatti ja piimäkastike | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ahvensalaatti ja piimäkastike

Ahvensalaatti ja piimäkastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo ja nopea kalasalaatti syntyy ahvenfileistä, rapeasta salaatista, kurkusta ja pähkinöistä. Valmista raikkaan hapokas salaatinkastike vaihteeksi piimästä.

Ainekset

2 kpl
ruukkua salaattia
1 kpl
kurkku
100 g
(1ps ) cashewpähkinöitä
400 g
ahvenfileitä
2 rkl
voita tai oliiviöljyä
3/4 tl
suolaa
80 g
(1 pkt) parmesaanilastuja
rouhittua mustapippuria

kastike

1 dl
piimää
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
juoksevaa hunajaa
3 kpl
anjovisfileetä
1 1/2 dl
parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sekoita kastikkeen ainekset sauvasekoittimella.

2 rkl
oliiviöljyä
1 dl
piimää
2 rkl
sitruunanmehua
3 kpl
anjovisfileetä
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1 1/2 dl
parmesaaniraastetta
2

Paahda cashewpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne ruskistuvat hieman. Huuhtele ja revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Huuhtele ja viipaloi kurkku. Lisää kurkkuviipaleet ja pähkinät tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon puolet kastikkeesta. Tarjoa loput kastikkeesta erikseen salaatin kanssa.

100 g
(1ps ) cashewpähkinöitä
2 kpl
ruukkua salaattia
1 kpl
kurkku
3

Paista ahvenfileitä pannulla voissa tai öljyssä 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla. Aseta tarjoiluvadille salaatin päälle. Viimeistele parmesaanilastuilla ja rouhaise lopuksi päälle mustapippuria.

400 g
ahvenfileitä
rouhittua mustapippuria
80 g
(1 pkt) parmesaanilastuja

Voit korvata parmesaanin leipäjuustolla.

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 7.5.2019
Muokattu: 4.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2032

485

31,5 g

10,5 g

13,8 g

10,3 g

4,5 g

34,3 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

rouhittua mustapippuria,

1,5 dl parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli