Äidin kesäkeitto
15 min

Nappaa talteen!
| 1/2 l | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 kg | uusia perunoita |
| nippu uusia porkkanoita | |
| 1 kpl | pieni kukkakaali |
| 5 - 7 dl | maitoa |
| 1 dl | kermaa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kourallinen tuoreita pinaatinlehtiä |
| 200 g | pakasteherneitä tai 100 g tuoreita sokeriherneenpalkoja |
| 1 tl | sokeria |
| suolaa, ripaus valkopippuria | |
| (1 rkl voita) | |
| Pinnalle | |
|---|---|
| hiukan silputtua persiljaa, ruohosipulia ja tilliä | |
- 1.
Raaputa perunat ja porkkanat puhtaiksi, huuhtele ja paloittele. Huuhdo ja paloittele kukkakaali. Kiehauta vesi. Lisää suola ja perunat sekä vanhat porkkanat viipaleina, jos käytät niitä. Keitä kasvikset puolikypsiksi.Lisää kukkakaalinpalat ja uudet, paloitellut porkkanat. Jatka keittämistä 5 minuuttia. Lisää huuhdotut ja tarpeen mukaan silputut pinaatinlehdet ja pakasteherneet. Keitä kasvikset juuri ja juuri kypsiksi.Sekoita jauhot ja kerma ja kaada seos hämmentäen keittoon. Kypsennä 5 minuuttia. Mausta ja silppua maustevihanneksia pinnalle.
- 2.
Lisää kukkakaalinpalat ja uudet, paloitellut porkkanat. Jatka keittämistä 5 minuuttia.
- 3.
Lisää huuhdotut ja tarpeen mukaan silputut pinaatinlehdet ja pakasteherneet. Keitä kasvikset juuri ja juuri kypsiksi.
- 4.
Sekoita jauhot ja kerma ja kaada seos hämmentäen keittoon. Kypsennä 5 minuuttia. Mausta ja silppua maustevihanneksia pinnalle.
Äidin kesäkeitto
Ainekset (1 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 l | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 kg | uusia perunoita |
| nippu uusia porkkanoita | |
| 1 kpl | pieni kukkakaali |
| 5 - 7 dl | maitoa |
| 1 dl | kermaa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kourallinen tuoreita pinaatinlehtiä |
| 200 g | pakasteherneitä tai 100 g tuoreita sokeriherneenpalkoja |
| 1 tl | sokeria |
| suolaa, ripaus valkopippuria | |
| (1 rkl voita) | |
Pinnalle | |
| hiukan silputtua persiljaa, ruohosipulia ja tilliä | |
Valmistus
- 1
Raaputa perunat ja porkkanat puhtaiksi, huuhtele ja paloittele. Huuhdo ja paloittele kukkakaali. Kiehauta vesi. Lisää suola ja perunat sekä vanhat porkkanat viipaleina, jos käytät niitä. Keitä kasvikset puolikypsiksi.Lisää kukkakaalinpalat ja uudet, paloitellut porkkanat. Jatka keittämistä 5 minuuttia. Lisää huuhdotut ja tarpeen mukaan silputut pinaatinlehdet ja pakasteherneet. Keitä kasvikset juuri ja juuri kypsiksi.Sekoita jauhot ja kerma ja kaada seos hämmentäen keittoon. Kypsennä 5 minuuttia. Mausta ja silppua maustevihanneksia pinnalle.
- 2
Lisää kukkakaalinpalat ja uudet, paloitellut porkkanat. Jatka keittämistä 5 minuuttia.
- 3
Lisää huuhdotut ja tarpeen mukaan silputut pinaatinlehdet ja pakasteherneet. Keitä kasvikset juuri ja juuri kypsiksi.
Määrä Ainesosa 200 g pakasteherneitä tai 100 g tuoreita sokeriherneenpalkoja 1 kpl kourallinen tuoreita pinaatinlehtiä - 4
Sekoita jauhot ja kerma ja kaada seos hämmentäen keittoon. Kypsennä 5 minuuttia. Mausta ja silppua maustevihanneksia pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 rkl vehnäjauhoja 1 dl kermaa (1 rkl voita) 1/2 tl suolaa 1 tl sokeria suolaa, ripaus valkopippuria 5 - 7 dl maitoa hiukan silputtua persiljaa, ruohosipulia ja tilliä
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












