Äidin kesäkeitto

Arvostele resepti
1 Annosta

15 min

Ainekset (1 annosta)

MääräAinesosa
1/2 lvettä
1/2 tlsuolaa
1/2 kguusia perunoita
nippu uusia porkkanoita
1 kplpieni kukkakaali
5 - 7 dlmaitoa
1 dlkermaa
1 rklvehnäjauhoja
1 kplkourallinen tuoreita pinaatinlehtiä
200 gpakasteherneitä tai 100 g tuoreita sokeriherneenpalkoja
1 tlsokeria
suolaa, ripaus valkopippuria
(1 rkl voita)

Pinnalle

hiukan silputtua persiljaa, ruohosipulia ja tilliä

Valmistus

  1. 1

    Raaputa perunat ja porkkanat puhtaiksi, huuhtele ja paloittele. Huuhdo ja paloittele kukkakaali. Kiehauta vesi. Lisää suola ja perunat sekä vanhat porkkanat viipaleina, jos käytät niitä. Keitä kasvikset puolikypsiksi.Lisää kukkakaalinpalat ja uudet, paloitellut porkkanat. Jatka keittämistä 5 minuuttia. Lisää huuhdotut ja tarpeen mukaan silputut pinaatinlehdet ja pakasteherneet. Keitä kasvikset juuri ja juuri kypsiksi.Sekoita jauhot ja kerma ja kaada seos hämmentäen keittoon. Kypsennä 5 minuuttia. Mausta ja silppua maustevihanneksia pinnalle.

  2. 2

    Lisää kukkakaalinpalat ja uudet, paloitellut porkkanat. Jatka keittämistä 5 minuuttia.

  3. 3

    Lisää huuhdotut ja tarpeen mukaan silputut pinaatinlehdet ja pakasteherneet. Keitä kasvikset juuri ja juuri kypsiksi.

    MääräAinesosa
    200 gpakasteherneitä tai 100 g tuoreita sokeriherneenpalkoja
    1 kplkourallinen tuoreita pinaatinlehtiä
  4. 4

    Sekoita jauhot ja kerma ja kaada seos hämmentäen keittoon. Kypsennä 5 minuuttia. Mausta ja silppua maustevihanneksia pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 rklvehnäjauhoja
    1 dlkermaa
    (1 rkl voita)
    1/2 tlsuolaa
    1 tlsokeria
    suolaa, ripaus valkopippuria
    5 - 7 dlmaitoa
    hiukan silputtua persiljaa, ruohosipulia ja tilliä

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
8.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä