Appelsiinimarinoitu kaali-retiisisalaatti

Nappaa talteen!
| 300 g | varhaiskaalia |
| 6 - 8 kpl | retiisiä |
| Marinadi | |
|---|---|
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | valkoista balsami- tai valkoviinietikkaa |
| yhden appelsiinin mehu | |
| 1/2 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Huuhtele kaali ja suikaloi se mahdollisimman ohueksi. Pese retiisit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Siirrä kaali ja retiisit kulhoon. Yhdistä marinadin ainekset ja sekoita ne kaalin ja retiisien joukkoon.
Anna maustua noin puolisen tuntia huoneenlämmössä tai muutama tunti peitettynä jääkaapissa. Tarjoa lämpimän ruoan lisäkkeenä.
Appelsiinimarinoitu kaali-retiisisalaatti
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | varhaiskaalia |
| 6 - 8 kpl | retiisiä |
Marinadi | |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | valkoista balsami- tai valkoviinietikkaa |
| yhden appelsiinin mehu | |
| 1/2 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Huuhtele kaali ja suikaloi se mahdollisimman ohueksi. Pese retiisit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Siirrä kaali ja retiisit kulhoon. Yhdistä marinadin ainekset ja sekoita ne kaalin ja retiisien joukkoon.
Anna maustua noin puolisen tuntia huoneenlämmössä tai muutama tunti peitettynä jääkaapissa. Tarjoa lämpimän ruoan lisäkkeenä.
Ravintosisältö
125
Energiaa kcal
525
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
125
Energiaa kcal
525
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Yhden appelsiinin mehu, 0,5 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























