Appelsiinimarinoitu kaali-retiisisalaatti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gvarhaiskaalia
6 - 8 kplretiisiä

Marinadi

1/2 dlrypsiöljyä
2 rklvalkoista balsami- tai valkoviinietikkaa
yhden appelsiinin mehu
1/2 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kaali ja suikaloi se mahdollisimman ohueksi. Pese retiisit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Siirrä kaali ja retiisit kulhoon. Yhdistä marinadin ainekset ja sekoita ne kaalin ja retiisien joukkoon.

    Anna maustua noin puolisen tuntia huoneenlämmössä tai muutama tunti peitettynä jääkaapissa. Tarjoa lämpimän ruoan lisäkkeenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Yhden appelsiinin mehu, 0,5 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä