Appelsiinimarinoitu kaali-retiisisalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Appelsiinimarinoitu kaali-retiisisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

300 g
Varhaiskaalia
6 - 8 kpl
Retiisiä

marinadi

1/2 dl
Rypsiöljyä
2 rkl
Valkoista balsami- tai valkoviinietikkaa
Yhden appelsiinin mehu
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kaali ja suikaloi se mahdollisimman ohueksi. Pese retiisit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Siirrä kaali ja retiisit kulhoon. Yhdistä marinadin ainekset ja sekoita ne kaalin ja retiisien joukkoon.

Anna maustua noin puolisen tuntia huoneenlämmössä tai muutama tunti peitettynä jääkaapissa. Tarjoa lämpimän ruoan lisäkkeenä.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.6.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

525

125

11,5 g

0,8 g

3,5 g

3,3 g

1,8 g

1,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Yhden appelsiinin mehu,

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli