Kuori appelsiinit kuorettomiksi ja kalvottomiksi. Puolita appelsiinit, poista siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita pestyn sitruunan raastettu kuori ja 2 rkl sitruunan mehua sekä appelsiinilohkot kulhossa.
Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka, sokeri ja kardemummaa. Sekoita joukkoon riisipuuro.
Lisää appelsiinit mehuineen puuroseokseen. Sekoita ainekset tasaiseksi.
Lusikoi appelsiiniriisiä annoskulhoihin. Koristele halutessasi kanelilla ja appelsiiniviipaleilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
274
1144
11,2 g
7,3 g
33,2 g
24,3 g
1,8 g
7,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli