Appelsiinisalaatti ja raejuustosalsa

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Appelsiinista, raejuustosta ja fetasta syntyy helppo herkku, joka maistuu lisäkkeenä tai vaikka lounaana. Mausta öljyllä ja mausteilla, ripottele päälle pinjansiemeniä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplappelsiinia
4 rklpinjansiemeniä
1 kpl(80 g) salaattiseosta

Raejuustosalsa

1 dlraejuustoa
1/2 dlmurustettua fetajuustoa
2 rklhienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua
1 rkloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla hetki. Jaa salaattiseos ja appelsiinit tarjoilulautasille. Sekoita raejuusto, salaattijuusto ja yrtit. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Nostele raejuustosalsa salaattien päälle. Ripottele pinnalle siemenet.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä