Appelsiinisalaatti ja raejuustosalsa
15 min

Nappaa talteen!
Appelsiinista, raejuustosta ja fetasta syntyy helppo herkku, joka maistuu lisäkkeenä tai vaikka lounaana. Mausta öljyllä ja mausteilla, ripottele päälle pinjansiemeniä.
| 3 kpl | appelsiinia |
| 4 rkl | pinjansiemeniä |
| 1 kpl | (80 g) salaattiseosta |
| Raejuustosalsa | |
|---|---|
| 1 dl | raejuustoa |
| 1/2 dl | murustettua fetajuustoa |
| 2 rkl | hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla hetki. Jaa salaattiseos ja appelsiinit tarjoilulautasille. Sekoita raejuusto, salaattijuusto ja yrtit. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Nostele raejuustosalsa salaattien päälle. Ripottele pinnalle siemenet.
Appelsiinisalaatti ja raejuustosalsa
Appelsiinista, raejuustosta ja fetasta syntyy helppo herkku, joka maistuu lisäkkeenä tai vaikka lounaana. Mausta öljyllä ja mausteilla, ripottele päälle pinjansiemeniä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | appelsiinia |
| 4 rkl | pinjansiemeniä |
| 1 kpl | (80 g) salaattiseosta |
Raejuustosalsa | |
| 1 dl | raejuustoa |
| 1/2 dl | murustettua fetajuustoa |
| 2 rkl | hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla hetki. Jaa salaattiseos ja appelsiinit tarjoilulautasille. Sekoita raejuusto, salaattijuusto ja yrtit. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Nostele raejuustosalsa salaattien päälle. Ripottele pinnalle siemenet.
Ravintosisältö
182
Energiaa kcal
763
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
182
Energiaa kcal
763
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





