Lämmitä maito kädenlämpöiseksi tai hiukan lämpimämmäksi, jos käytät kuivahiivaa. Sekoita maitoon suola, siirappi ja murennettu hiiva. Lisää nesteeseen ruisjauhot sekä vehnäjauhoja niin paljon, että saat kimmoisan taikinan. Lisää rasva sekä tarvittaessa vielä hiukan jauhoja. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa noin puoli tuntia. Vaivaa joukkoon rouhitut siemenet. Muotoile taikina pariksi tangoksi ja jaa ne yhteensä 24 osaan. Muotoile palat pyöreiksi sämpylöiksi ja kohota niitä leivinpaperilla peitetyllä pellillä liinan alla vedottomassa paikassa noin puoli tuntia. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Jos haluat pinnalle siemeniä, voitele sämpylät munalla ja sirottele pintaan siemenet ennen paistamista.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.