Auringonkukkasämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Auringonkukkasämpylät

Fork and knife
24 Annosta
Fork and knife
24 Annosta
Näissä sämpylöissä maistuvat auringonkukansiemenet. Vaivaa rouhitut siemenet taikinan joukkoon.

Ruokavaliot

Ainekset

5 dl
Maitoa tai soijajuomaa
2 tl
Suolaa
1/2 dl
Siirappia
50 g
Hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
4 dl
Ruisjauhoja
6 dl
Vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1 dl
Rouhittuja auringonkukansiemeniä
1 dl
Sulatettua margariinia tai öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi tai hiukan lämpimämmäksi, jos käytät kuivahiivaa. Sekoita maitoon suola, siirappi ja murennettu hiiva. Lisää nesteeseen ruisjauhot sekä vehnäjauhoja niin paljon, että saat kimmoisan taikinan. Lisää rasva sekä tarvittaessa vielä hiukan jauhoja. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa noin puoli tuntia. Vaivaa joukkoon rouhitut siemenet. Muotoile taikina pariksi tangoksi ja jaa ne yhteensä 24 osaan. Muotoile palat pyöreiksi sämpylöiksi ja kohota niitä leivinpaperilla peitetyllä pellillä liinan alla vedottomassa paikassa noin puoli tuntia. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Jos haluat pinnalle siemeniä, voitele sämpylät munalla ja sirottele pintaan siemenet ennen paistamista.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.12.2009
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.