Aurinkoinen porkkanasosekeitto

Nappaa talteen!
| 1 kg | porkkanoita |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | jauhettua juustokuminaa |
| 1 l | kasvislientä |
| 1/2 dl | appelsiinimehua |
| 2 dl | ruokakermaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1/2 kpl | ruukku basilikaa |
- 1.
Kuori ja silppua sipulit ja valkoispulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuullota öljyssä kattilassa sipuli, porkkanat ja juustokumina, älä ruskista. Lisää kasvisliemi. Keitä kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää appelsiininmehu ja ruokakerma. Kuumenna ja mausta pippurilla ja hienonnetulla basilikalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | porkkanoita |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | jauhettua juustokuminaa |
| 1 l | kasvislientä |
| 1/2 dl | appelsiinimehua |
| 2 dl | ruokakermaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1/2 kpl | ruukku basilikaa |
Valmistus
- 1
Kuori ja silppua sipulit ja valkoispulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuullota öljyssä kattilassa sipuli, porkkanat ja juustokumina, älä ruskista. Lisää kasvisliemi. Keitä kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää appelsiininmehu ja ruokakerma. Kuumenna ja mausta pippurilla ja hienonnetulla basilikalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












